Handbol

Derrota del femení del CH Ribes contra un rival molt potent

Amb la victòria del masculí aquest cap de setmana puja a la segona posició en la classificació a 3 punts del líder

Associació Lleidetana - Ribes Sènior Femení A . Ramón Stockli

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 2:
Associació Lleidetana - Ribes Sènior Femení A   30-25

Viatge del Sènior Femeni A del Handbol Ribes a Lleida per a enfrontar-se a un dels equips més forts i experimentats de la categoria. Mentre la mitjana d'edat de les Ribetanes és de 21 anys les Lleidetanes tenen una mitjana de gairebé 28 anys. Les jugadores del Segrià van fer valer aquest plus d'experiència al llarg del partit.

Bon començament per a les visitants que van sortir a la pista sense complexos. Van ser sobretot la China Sánchez des de l'extrem dret i l' Aina Albà des del lateral esquerre que van ser capaces de materialitzar els bons atacs del Ribes. A això es va sumar que les locals van sortir una mica desconcentrades i van cometre molts errors no forçats. En el minut 14 el marcador era 5-8. Les Lleidetanes van començar a plantejar una defensa més avançada de l'habitual. Van mantenir el seu sistema 6-0 però les jugadores sortien a molestar a les primeres línies del Ribes i no les deixaven pensar. Van començar a remuntar i en el minut 21 van aconseguir empatar el partit (10-10). En els últims 10 minuts de la primera part les del Garraf van estar espesses en atac, la qual cosa va permetre diversos contraatacs del Lleida que les va posar per davant en el marcador (15-11 / minut 26). Les Ribetanes van aconseguir retallar distàncies i es va arribar al descans amb el resultat de 16-14. En la segona part en poc més d'un minut les visitants van aconseguir empatar (16-16) i l'enfrontament es va mantenir igualat fins al minut 40 (19-18). Imprecisions en atac i descoordinacions puntuals en defensa de les visitants van ser aprofitades per l'equip local per a crear una diferència de 5 gols que va ser decisiva (24-19 / min 47). Resultat final 30-25.

Satisfacció en l'equip de Lautaro Alarcón i Pere Solé per haver competit a bon nivel contra un rival potent. Pròxim partit el dissabte, 19 de febrer, en la dificil pista de l'Ascó.

Golejadores per part del Ribes: China Sánchez (7) / Aina Albà (6) / Cristina Hernández (4) / Elena Custodio (4) / Joana Santiago (2) / Alba Serrano (1) / Paula Corrales (1)

Porteria: Roser González amb un 30% d'efectivitat.

Segona Catalana / Primera fase / Jornada 16:
Ribes Sènior Masculí A – Terrassa Windat 27 – 24

El partit es va jugar en el nou pavelló de Ribes (pista coberta) i va començar amb la indignació del públic assistent per uns protectors que ha col·locat l'Ajuntament per a folrar les baranes que separen la pista de la zona del públic. Aquesta mesura de seguretat redueix de manera considerable la visibilitat i obliga els espectadors a posar-se dempeus per a poder gaudir de l'esdeveniment sense limitacions visuals. Entre els assistents hi havia gent gran i persones amb problemes físics que van haver de passar més d'una hora sense poder asseure's si volien veure el partit íntegrament. Seria convenient que aprofitant les futures obres d'insonorització també es col·loqués una graderia ja que és certament una anomalia que un pavelló o pista coberta no disposi d'una infraestructura perquè es puguin asseure els espectadors.

Bon partit del Ribes contra un rival incòmode que en el partit de la primera ronda havia guanyat d'un gol. Els jugadors de Guillem Molné van exhibir un joc variat en atac (gols des dels extrems, passades al pivot, tir exterior) i van saber frenar amb una defensa contundent els atacs del Terrassa. A partir del minut 10 amb un 4-4 en el marcador els locals van aconseguir un avantatge de 3 gols que van saber defensar durant tot el partit.

Resultats parcials de 14-11 al descans, 20-15 en el minut 40 i 23-19 en el minut 50.

Nervis en els últims 5 minuts ja que els visitants van aconseguir reduir la diferència a només 2 gols (25-23). Esprint final del Ribes per a arribar al resultat definitiu de 27-24.

Amb aquesta victòria el Ribes puja a la segona posició en la classificació a 3 punts del líder (AE Aula). Pròxim partit el dissabte, 19 de febrer, a Molins de Rei.

Golejadors per part del Ribes segons l'acta: Toni López (7) / Joan Pere Noguero (5) / Pol Fernández (1) / Iker Martínez (2) / Arnau Martos (1) / Roger Reverter (2) / Ivan Roldán (2) / Roger Castelló (2) / Oscar Fernández (3) / Joseba López (2)