Dolorosa derrota de les vilanovines a l'últim segon del partit

CNB Vilanova AKO - Bàsquet Molins

CNB Vilanova AKO - Bàsquet Molins "B". Eix

CNB Vilanova AKO 62 - Bàsquet Molins "B" 63

La prèvia del matx no convidava a l'optimisme, el Vilanova afrontava la jornada amb quatre lesionades i havia de comptar amb tres jugadores de categories inferiors, dues sots-21 i una júnior, tot plegat per enfrontar-se a un dels aspirants a competir per les primeres posicions de la lliga. Pitjor es posava quan Mar Castaño havia d'abandonar el partit al minut 4 per lesió i el Molins aconseguia un parcial inicial de 2 a 13 després d'un mal inici de les grogues.

Però el Vilanova va tirar de caràcter, i després d'un temps mort de recomposició, capgirava el resultat amb un parcial de 13 a 2 per posar-se per davant a falta de dos minuts per acabar el primer període. Igualtat de forces, doncs, després d'haver culminat una remuntada i el primer parcial acaba amb 17 a 20, massa punts encaixats si es volia aconseguir la victòria. Al segon període, intercanvi de cistelles, amb una mica més d'encert per part de les vilanovines, que aconseguien trencar bé la pressió a tota la pista del Molins i el partit marxa al descans amb 32 a 27.

Conscients de l'esforç que havia comportat la remuntada inicial i que el partit estava sent molt físic, el Vilanova es conjura a la mitja part per evitar una davallada a l'inici del 3r quart. Lluny d'aquesta baixada, l'equip surt molt endollat del descans i amb un parcial de 14 a 4 aconsegueix el seu màxim avantatge a falta de 15 minuts per acabar el partit (48 a 33). El darrer quart reservava per a les vilanovines una de les cares amargues de l'esport. La reacció del Molins no es va fer esperar i va posar tota la carn a la graella, donant els minuts a les seves jugadores més destacades, pressionant a tota la pista i intensificant el tir de tres punts. El resultat, un parcial de 12 a 24, amb quatre triples, inclòs el que va anotar sobre la botzina, val a dir, després d'una mala gestió de les últimes possessions per part d'un Vilanova que, malgrat la derrota, conserva intactes les opcions d'assolir les posicions que donen accés a la fase d'ascens.