A l’AP Dental Vendrell se li torna a escapar un partit en el tram final

Sembla que a l’equip vendrellenc, li està costant, tirar endavant els partits a domicili i aquest passat dissabte, no va ser una excepció, doncs, els taronges, van caure, pel resultat de 78-73, en el desplaçament a la pista del Manyanet Reus, un rival directe. En un partit, que es va mantenir molt igualat durant la primera part, però, què en la segona, els visitants van veure, com els de Reus, passaven a ser els dominadors, encara, que una última reacció dels taronges, en els darrers minuts, els va deixar, amb opcions de victòria, fins al final.

Després d’aquest resultat, els de Manel Espallargas, queden, amb un balanç igualat de 6-6, a la taula classificatòria. El partit va començar amb igualtat, però, els locals, anotaven tres triples, de Marc Calvet, que els mantenien amb la iniciativa, l’encert dins la zona, de Joan Marín i Jordi Solé, deixava als del Vendrell, amb un 17-16, a dos minuts de tancar aquest primer parcial, moment, en què, un triple de Pau Hernández, segellava un 0-7, que suposava el 17-23, a la fi del primer quart. A l’inici del segon període, els visitants, estiraven el lluminós, fins el 17-26, però, els reusencs, van despertar, anotant dos triples consecutius, que els hi donaven un parcial de 12-0, amb ràpides transicions, que tornava, 29-26, a capgirar la situació; aferrats en una millora defensiva, i amb dos triples, de Marín i Hernández, els del Baix Penedès, tornaven a manar, 33-38, abans, que el Manyanet, tanquès, aquesta primera part, anotant quatre tirs lliures, que els donava el 42-39, del descans. A la represa, la intensitat defensiva, va pujar i costava anotar amb fluidesa, encara que el marcador es mantenia ajustat, 46-45, a sis minuts de tancar aquest tercer període. En uns minuts, on la defensa local, va ofegar l’atac dels taronges, quatre punts, en sis minuts, que van veure, com tres triples dels del Baix Camp, els donaven avantatge, 59-49, a manca del quart definitiu. Uns últims deu minuts, que van començar, amb la màxima avantatge dels de Reus, 64-51, que posava el partit coll amunt, però, els visitants, liderats per Aleix Espino, triple anotat i pel versàtil, Gianluca Ferrari, van clavar un parcial de 3-11, que els posava, 67-62, de nou dins el partit; es va entrar amb un 72-66, dins el darrer minut, una cistella del taronja Arnau Galofré, situava el 73-70, a 35 segons de la fi, que feia somiar amb el triomf, encara, què, els reusencs, anotant una cistella i tres tirs lliures, certificaven una victòria, malgrat el triple final, de Joan Marín, que no servia, per sumar, el triomf. Ara la competició, s’atura pel carnaval, però, els del Vendrell, ho aprofitaran, per jugar un partit de recuperació, el de la quarta jornada, davant el Creu Roja Viladecans, que visitarà Coma-ruga, el proper dissabte.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (5), Marín (15), Galofré (3), Ferrari (8), Jordi Solé (16), Vázquez (2), Marcos (4), Hernández (8), Espino (12) i Garcia. 13/23 tirs lliures, 21/34 T2, 6/21 triples.

Parcials: 17-23, 25-16 (42-39), 17-10 (59-49), 19-24 (78-73).

Segona Catalana Femenina

Derrota de l’AB Vendrell femení, a la pista del Bàsquet Molins, per 59-39, en un matx, on les visitants, van anar a remolc del seu rival, a partir d’un segon quart, que va ser favorable a les locals, que van aprofitar, els problemes per produir de les taronges, per agafar la iniciativa, en el marcador, en una tarda, nefasta des del tir lliure, amb un pobre 4/18. Les d’Eric Blay, queden amb un balanç de 2-10, a la cua de la classificació. L’encontre començava favorable a les del Vendrell, dos triples d’Andrea Cabrera, posava el 3-6, als dos
minuts de joc, el Molins, però, replicava, també, amb dos cistelles de tres punts, què els hi donaven confiança, per acabar, manant, 18-14, al final del primer quart. El segon període, va marcar la resta de l’enfrontament, les taronges, només van poder anotar cinc punts, en tot aquest segon parcial, fruit, d’una defensa, molt intensa de les de Molins de Rei, que ofegava l’atac visitant, cometent errades, en el llançament i pèrdues de pilota; el parcial de 14-5, en aquest segon quart, deixava un, 32-19, a l’arribar al descans. A la segona part, les del Vendrell, van millorar el seu joc, però, el Molins, no va donar cap treva i les visitants, no van tenir possibilitats de victòria en cap moment, davant el parcial de 27-20, d’aquest segon temps. La propera setmana, la competició s’atura pel Carnaval, el següent partit, serà, el dia 5 de Març, davant el Bàsquet Pratenc, cuer de la taula, amb un sol triomf, que visitarà Coma-ruga i on sumar la victòria, serà una obligació.

Pel Vendrell van jugar: Jané (4), Marco, Cifuentes (1), Cabrera (9), Garcia (2), González, Rigal (6), Elias (6), Peregrín (4) i Casañas (7). 4/18 tirs lliures, 3 triples anotats.

Parcials: 18-14, 14-5 (32-19), 15-12 (47-31), 12-8 (59-39).

El sènior 2 masculí, que juga a tercera catalana, s’imposava per 68-62 al Constantí, cuer de la classificació, en un partit, que els vendrellencs van haver de remuntar, en l’últim quart. Els visitants, van arribar a la fi del tercer període, amb un 45-55 al seu favor, però, una gran reacció dels taronges, amb un parcial de 23-7, en els darrers deu minuts, els va donar el triomf, davant un rival, que no va demostrar la classificació que presenta. Dijous, en partit de recuperació, els vendrellencs, cedien per 53-61 davant el Montblanc.