Handbol

El Sènior Femení A aconsegueix una gran victòria en la sempre difícil pista de l'Ascó

L’equip masculí del CH Ribes es classifica per la fase d’ascens a 1a Catalana

Ascó - Ribes Sènior Femení . Eix

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 3:
Ascó - Ribes Sènior Femení A   24 - 27

El dissabte passat ambient de gala en el Pavelló Municipal davant un públic que no va parar d'animar al seu equip amb càntics i tambors. Les ribetanes no es van deixar influenciar per l'ambient i van sortir a la pista amb el pla de partit ben après. La defensa plantejada pels tècnics Lautaro Alarcón i Pere Solé no deixava a les rivals desenvolupar el seu joc i molestava en tot moment a la millor jugadora de l'Ascó (Henar Martínez, que encara i tot va aconseguir marcar 6 gols).

Resultats parcials de 2-4 en el minut 10 i 3-8 en el minut 15. En aquest inici de partit van ser sobretot l' Elena Custodio des de l'extrem esquerre i la sempre imprevisible Anna Hernández qui van marcar les diferències en atac. En la porteria Roser González va tenir una vegada més una actuació memorable amb un 47% d'efectivitat. En el minut 18 amb el resultat de 5-10 temps mort demanat per l'entrenador de l'Ascó. Les locals que van ser l'equip més golejador de la primera fase de la competició van viure llavors els seus millors moments i van aconseguir reduir la distància fins a col·locar-se a només un gol de les del Garraf (10-11 / minut 26). Les visitants van començar a dubtar i els costava acabar els atacs. Va ser llavors quan l´Anna Hernández va llançar un míssil des de 10 metres que es va colar per tota l'esquadra rival, i va fer emmudir momentàniament al pavelló per retornar la confiança a les ribetanes. Es va arribar al descans amb un merescut 12-16.

La segona part va començar igual que la primera, amb domini ribetà. En el minut 37 amb un parcial de 14-20 l'equip local va demanar un temps mort i igual que en la primera part això va permetre que s'escurcessin les distàncies (22-23 / minut 48). En un últim esforç en defensa i amb tres bons atacs que van aprofitar la Paula Corrales, la Cristina Hernández i la China Sánchez, les ribetanes van augmentar la diferència a 22-26 (min 53) i van encarrilar la victòria. Resultat final 24-27.

A destacar que per part del Ribes els gols van estar molt repartits (10 jugadores van marcar almenys un gol).

Golejadores per part del Ribes: China Sánchez (5) / Aina Albà (3) / Anna Hernández (4) / Cristina Hernández (4) / Elena Custodio (3) / Joana Santiago (2) / Alba Serrano (2) / Paula Corrales (2) / Laura Roldán (1) / Patri Lucas (1)
Porteria: Roser González amb un 47% d'efectivitat i Marta Abellán amb un 13% d'efectivitat.

Ramon Stockli / Handbol Ribes

Segona Catalana / Primera Fase / Jornada 13:
Gavà B - Ribes Sènior Masculí A   25 - 27

El primer equip masculí de l'Handbol Ribes fa el primer pas i es classifica per la fase d'ascens a 1 Catalana.

Ahir, dimarts, els ribetans es desplaçaven a Gavà per disputar un partit ajornat. Si hi havia victòria, hi havia premi, classificació matemàtica per la fase d'ascens i lluitar pel somniat ascens a 1a Catalana.

El filial gavanenc, a priori inferior, 9ns a la taula, ja havien donat algun ensurt a rivals de la part alta de lliga, va sortir molt seriós a la pista, tenia ganes de complicar les coses als nostres. El partit va començar com un "atac-i-gol", amb els atacs imposant-se clarament a les defenses, fet que a Guillem Molné no li va agradar gens i demanés temps mort amb resultat de 8 a 8 al minut 8. Semblava que es reaccionava amb un parcial de 4-1 a favor però algunes imprecisions en el llançament posava l'empat a 13 a la mitja part.

A la represa, el desencert a porteria i la poca contundència defensiva van ser els protagonistes, fet que s'arribés a la meitat de la segona part amb empat a 18, llavors, un petit parcial feia que s'ataqués per posar-se 5 gols per sobre i gairebé sentenciar el partit. Però de nou, un atac mal finalitzat, fa donar vida al Gavà i l'empat a 22 fa crear dubtes al Ribes.

El desenllaç del partit, gràcies a dues bones defenses, un penal i dos atacs acabats en gol, fan que al marcador hi hagi un +2 a favor a falta d'1 minut i es pugui deixar de patir per acabar amb un final 25-27.

Aquesta victòria, combinat amb l'empat que es va treure dissabte a la pista del Molins B (amb gol de penal de Pedri a temps parat), fa que dos partits abans de finalitzar la fase, els nois de G. Molné ja estiguin dintre de la següent fase i tinguin 2 setmanes per preparar-la.

Golejadors per part del Ribes segons l'acta: Toni López (5) / Iván Roldán (5) / Pedri Noguero (5) / Pol Fernández (4) / Roger Reverter (2) / Joseba López (2) / Kike Soriano (2) / Genis Soler (1) / Oriol Bañez (1)