Aquest cop sí, l'AP Dental Vendrell, sap treure un partit ajustat

Victòria del conjunt taronja, en el partit de recuperaciò de la jornada 4, disputat aquest passat dissabte, al pavelló de Coma-ruga

AB El Vendrell - Creu Roja Viladecans. Eix

Els de Manel Espallargas, van superar per 55-54, al Creu Roja Viladecans, després de deixar escapar un coixí de vuit punts, en els darrers tres minuts, encara, que van saber capgirar, l’únic avantatge visitant en tot el partit, amb una cistella a manca d’un minut pel final. Després d’aquest resultat, els vendrellencs, se situen, amb un balanç positiu, de 7-6, amb encara, quatre partits pendents de recuperar, què, els poden, fer, pujar posicions a la classificació. Els locals presentaven les baixes de dos puntals en el joc interior, Joan Solé i Álvaro Vázquez, de totes maneres, els taronges, van començar l’encontre com un coet, en ràpides transicions i dominant la zona, van clavar un parcial inicial, de 13-2, culminat per un triple de Joan Marín; el Viladecans, però, va contestar amb un 0-10, que ajustava, 15-12, el lluminós, al final del primer quart. Sis punts consecutius, del local Gianluca Ferrari, tornaven a donar la iniciativa, 21-12 als del Vendrell, però, novament, es van relaxar i els visitants, ho aprofitaven, per apropar-se 23-22, en un tram de partit, on el joc es va travar, després de dos tirs lliures anotats, els taronges dominaven per 27-22, a l’arribar al descans.

A la represa, va continuar, la mateixa tònica, molta igualtat i protagonisme de les defenses, amb un conjunt del Baix Llobregat, que empatava 31-31, a l’equador d’aquest període; un triple del taronja Pau Hernández, tornava la iniciativa als seus, que tancaven aquest tercer quart, amb un 41-38 a l’electrònic. Els últims deu minuts van començar a ritme de triple pels vendrellencs, un de Jordi Solé i un altre de Pau Hernández, donaven el 47-41, que els de Viladecans, retallaven fins el 47-45, dos més de Joan Marín i Enric Marcos, semblaven abocar el partit a un final tranquil, amb el 53-45 a tres minuts del final. Però, els locals, no van saber jugar amb el marcador a favor, amb errades defensives i atacs precipitats, que van donar vida al seu rival, que ho aprofitava, per clavar un parcial de 0-9, que els donava, la primera i única avantatge, 53-54, en tot el partit. Una cistella de Jordi Solé a manca de 50 segons, deixava el definitiu 55-54, doncs, el marcador, ja no es va moure més, perquè, els dos últims atacs dels visitants, van topar amb la bona defensa dels locals. Triomf, molt valuós, davant un rival, amb el qual els del Vendrell havien perdut feia tres setmanes, en el partit disputat a Viladecans i que servirà, per afrontar amb optimisme, el proper compromís, davant La Selva, que visitarà, Coma-ruga, el proper dissabte.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (8), Marín (7), Galofré (2), Hernández (8), Jordi Solé (9), Ferrari (9), Marcos (8), Espino (2), Garcia i Cernautanu (2). 7/12 tirs lliures, 6 triples anotats.

Parcials: 15-12, 12-10 (27-22), 14-16 (41-38), 14-16 (55-54).

El sènior 2, aprofitava la jornada de descans pel Carnaval, per recuperar el partit què tenia ajornat de la jornada 13, de la tercera catalana, a la pista del Torreforta B. Un encontre que no va tenir cap història, donada la superioritat dels locals, que van superar per un contundent 109-53 als taronges. La superioritat de l’ADT, segon classificat, es va posar de manifest, en una tarda per oblidar dels visitants, que no van estar encertats i van trobar a faltar, les baixes que tenien. Cal passar pàgina i centrar-se en el següent partit, dissabte a la pista del Carme.