El CH Ribes masculí continua a la segona posició de la classificació

Ribes Sènior Masculí A – Maristes Rubí. Eix

Segona Catalana / Primera fase / Jornada 18:
Ribes Sènior Masculí A – Maristes Rubí  42 – 24

Partit avançat de la jornada 18 que es va jugar el dijous 24 de febrer 20.45h en el Pavelló Municipal de Ribes.

El primer equip sènior del Handbol Ribes venia de fer un mal partit contra l'últim classificat (Handbol Gavà B) al qual només s'havia pogut guanyar per 2 gols de diferència. Ara tocava jugar contra el penúltim classificat, el CE Maristes Rubí, i els jugadors de Guillem Molné volien evitar que es tornés a patir com en el darrer partit.

Una altra vegada no va començar bé el Ribes. En els primers 20 minuts els locals es van deixar contagiar pel ritme més aviat lent del rival i la defensa era poc contundent. Els del Garraf aconseguien materialitzar els seus atacs però es trobaven amb la ràpida resposta dels visitants que aprofitaven les seves ocasions. Partit igualat i intercanvi de gols per a arribar al resultat de 9-9 en el minut 18. L'equip local va augmentar el ritme i va començar a córrer més. La qualitat dels jugadors ribetans va a ser decisiva. Com a exemple el bon partit de Toni López que amb els seus 11 gols ja és segon màxim golejador de la categoria. També la porteria va començar a incrementar el seu percentatge d'efectivitat. Es va arribar al minut 24 amb el resultat de 16-12 i al descans amb un 18-14.

A la segona part es va veure a un molt bon Ribes que quan està inspirat és una piconadora. En el minut 35 la diferència de gols ja era de 6 (21-15) i va anar augmentant a poc a poc. Parcials de 28-19 en el minut 45 i 33-20 en el minut 50. Els locals van mantenir la concentració i intensitat fins al final. Van marcar 24 gols en la segona part, que deixa constància del potencial ofensiu del equip.

Amb aquesta victòria el Ribes continua a la segona posició en la classificació a un punt del líder (AE Aula). L'útim partit de la primera fase serà dissabte 5 de març a les 18.30h a casa contra el Sant Quirze B

Golejadors per part del Ribes segons l'acta: Toni López (11) / Pedrii Noguero (4) / Pol Fernández (2) / Iker Martínez (2) / Roger Reverter (4) / Ivan Roldán (3) / Roger Castelló (6) / Oriol Bañez (3) / Joseba López (5) / Sergi Noguero (1) / Kike Soriano (1).

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 4:
Ribes Sènior Femení A – Cooperativa Sant Boi A  20 - 22

Les locals venien de guanyar en la pista de l'Ascó i volien ratificar contra el St Boi la dinámcia ascendent de l'equip. L'inici del partit va ser molt igualat. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc. Es va arribar al minut 8 amb un 3-3 en el marcador i en el minut 16 el resultat era 6-6. Igual que en el partit de la setmana passada en aquesta primera fase del enfrontament les jugadores més destacades per part del Ribes van ser la lateral Anna Hernández i la portera Roser González que va parar fins a 9 tirs en el primer quart d'hora.

El partit va ser dur i en el minut 17 l'àrbitre va mostrar una targeta vermella directa a la jugadora visitant Sandra Hoste per empènyer a Anna Hernández quan estava en l'aire a punt de tirar. Aquest fet va desconcentrar al St Boi que durant molts minuts es va quedar paralitzat i no va trobar manera de reaccionar. El Ribes ho va aprofitar molt bé i la defensa 5-1 aconseguia interceptar pilotes i fer gols de contraatac. Les del Garraf van aconseguir fer un parcial de 6-0 per a posar-se 12-6 en el minut 25. Van ser els millors moments del Handbol Ribes. Temps mort demanat per l'entrenador del St Boi Kike Soriano. Escridassada que va fer tremolar el pavelló i que va aconseguir despertar a les seves jugadores. L'entrenador de les del Baix Llobregat que havia estat durant molts anys tècnic del Handbol Ribes coneixia molt bé a les Ribetanes i va plantejar amb encert la resta del partit. La defensa 6-0 va passar a ser més agressiva i atacava constantment la posseïdora de la pilota. A les locals els costava trobar forats per a culminar els seus atacs i sobretot quan els trobaven fallaven els tirs (fins a 6 tirs errats en aquests minuts). La defensa ribetana va retrocedir. Resultat de 12-8 al descans i 12-13 en el minut 39.

El Ribes havia sofert un parcial de 0-7 en 14 minuts. El partit va tornar a estar igualat i en el minut 17 el resultat era 15-16. A partir d'aquest moment les visitants van aconseguir una diferència de 3 gols (17-20 / minut 25) que ja va ser decisiva. El temps mort demanat per Lautaro Alarcón va fer reaccionar als Ribetanes que van aconseguir un 19-20 a minut i mig del final. El St Boi va saber administrar l'avantatge i es va emportar la victòria per 20 – 22.

Desil·lusió per part de l'equip i l'afició local per haver perdut un partit que s'hagués pogut guanyar i perquè amb aquesta derrota ja serà molt difícil quedar entre els primers equips de la classificació.

Pròxim partit el diumenge 6 de març en la pista del Palautordera, el vigent campió.

Golejadores per part del Ribes: China Sánchez (3) / Anna Hernández (5) / Cristina Hernández (4) / Elena Custodio (1) / Joana Santiago (1) / Alba Serrano (1) / Paula Corrales (1) / Laura Roldán (2) / Patri Lucas (1) / Clara García (1)

Porteria: Roser González amb un 52% d'efectivitat i Marta Abellán amb un 31% d'efectivitat.