L'AP Dental Vendrell es fa fort a Coma-Ruga després de superar a La Selva

El sènior femení va sumar una victòria cabdal davant el Bàsquet Pratenc

AP Dental Vendrell - La Selva. Eix

El dia que es va posar en marxa la grada jove, que va omplir el pavelló de Coma-ruga i no va parar d’animar als dos equips sèniors, de l’entitat taronja, el sènior masculí, l’AP Dental Vendrell, superava al conjunt de La Selva, per un resultat de 65-52, sumant d’aquesta manera la segona victòria consecutiva i la tercera seguida com a local. Va ser un partit, molt igualat durant la primera part, però, que els vendrellencs van resoldre, en un gran tercer quart, on van anotar 26 punts i una gran defensa, en els darrers minuts, que van trencar el marcador. Després, d’aquest resultat, els de Manel Espallargas, se situen amb un balanç de 8-6, amb tres partits pendents de recuperar, el que els dóna encara opcions, de classificar-se , per la fase d’ascens, a la qual van, els quatre primers classificats d’aquesta lliga regular. El partit va començar de cara pels locals, que amb Jordi Solé i Álvaro Vázquez, dominant la zona, van clavar un 9-2 de sortida, però, dos triples anotats pels visitants, igualaven 12-12, el resultat, en un primer quart, que va transcórrer, amb un joc viu, que es tancava amb un 22-19, al lluminós.

Al segon període, la dinàmica del joc es va capgirar, els taronges, van començar a tenir problemes per anotar, degut a la major intensitat defensiva dels de La Selva del Camp, errades en l’atac i les defenses com a protagonistes, en un segon quart travat, que deixava un pobre parcial de 6-11, que donava un mínim avantatge, 28-30, als del Baix Camp. Dos triples dels visitants, Oriol Garcia i Eduald Calbo, els donaven un 32-36, a l’inici del tercer període, però, a partir d’aquí, els taronges, empesos per la graderia, van ser un vendaval, que van passar per sobre del seu rival. Amb uns pletòrics Pau Hernández i Enric Marcos, anotant i dirigint l’equip, els del Vendrell, amb ràpides transicions, van començar a obrir forat en el marcador, en un final de tercer període, on es van mostrar molt superiors als visitants, després d’un parcial de 26-17, que suposava el 54-47, a manca dels darrers deu minuts. El partit no estava, ni molt menys decidit, i de fet el joc es va travar, amb un conjunt de La Selva, que s’acostava amb un 57-52 a sis minuts del final; però, els taronges no estaven disposats a deixar escapar el triomf i amb una defensa de llibre, que va deixar sense anotar cap punt més al seu rival, parcial final de 8-0, van tancar un matx, que servirà per donar confiança, a un equip, que sembla va a l’alça.

El proper diumenge, els del Baix Penedès, visitaran la pista del Salou-Teresianes.

Pel Vendrell van jugar: Marín (6), Galofré (2), Vázquez (4), Hernández (18), Jordi Solé (11), Blasi (6), Ferrari (5), Marcos (10), Espino i Garcia (3). 9/17 tirs lliures, 8 triples anotats.

Parcials: 22-19, 6-11 (28-30), 26-17 (54-47) 11-5 (65-52).

SEGONA CATALANA FEMENINA

El sènior femení, va sumar una important victòria, davant el cuer, el Bàsquet Pratenc, que li servirà, per tenir un millor encreuament, a la fase de permanència. Les d’Eric Blay, es van imposar, pel resultat de 43-35, en un partit molt defensiu, les visitants només van anotar, deu punts en tota la segona part, que no es va decidir, fins als darrers minuts. Les taronges, presenten un balanç de 3-10, però, amb aquest triomf, igualen a la classificació a l’Àguiles, què, li tenen el bàsquet average guanyat i deixen al Pratenc, a dos victòries de diferència, quan queden, quatre jornades per disputar-se.

S’enfrontaven els dos darrers classificats i els dos equips s’hi jugaven molt, de cara al futur, i aquest fet es va deixar notar damunt la pista, doncs, el partit va començar amb moltes errades pels dos bàndols, encara que es mantenia igualat, 9-9, a tres minuts de tancar el primer parcial; la brega de la local Andrea Pérez, va esperonar, al seu equip, que tancava amb un favorable, 16-12, el primer quart. Un triple de Paula Garcia, obria el segon període i un altre d’Andrea Cabrera, tancava un parcial de 8-3, que, estirava el marcador fins el 24-15, a l’equador d’aquest segon quart; el Pratenc, però, va muntar una defensa zonal, que va aturar la producció de les locals, i aprofitant l’encert de la seva jugadora Noelia Nielfa, va contestar amb un parcial de 0-10, què, capgirava, 24-25, el resultat a l’arribar al descans. A la represa, les defenses van agafar el protagonisme, l’encert va baixar i les errades sovintejaven, en un tercer quart, que va deixar un pobre parcial de 10-6, encara bo, del triple final, de la taronja, Marta Casañas, que posava el 34-31, a manca de l’últim període.

Un darrer quart, amb el mateix patró que l’anterior, travat, on costava, anotar amb fluïdesa. S’arribava amb un 36-35, a quatre minuts de la fi i igual que els nois, les taronges, amb una gran defensa, van deixar sense anotar cap punt més a les del Prat de Llobregat, que amb una Berta Elias, que va agafar la iniciativa, van acabar amb un parcial de 7-0, què els va donar la victòria. Triomf,davant una graderia entregada, que servirà per agafar confiança, de cara al derbi penedesenc, del proper diumenge, on les del Vendrell, visitaran, la pista del Xamba Vilafranca, tercer classificat.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cifuentes (7), Cabrera (4), Garcia (10), Casañas (3), Jané (2), Marco (2), Elias (6), Peregrín i Pérez (7). 8/24 tirs lliures, 5 triples anotats.

Parcials: 16-12, 8-13 (24-25), 10-6 (34-31) 9-4 (43-35).

El sènior 2 masculí, ajornava el partit que tenia a la pista del Carme, diumenge a Coma-ruga, reben la visita del Reus Ploms Salle Verd.