Un fluix tercer quart, condemna a l’AP Dental Vendrell, a la pista del Salou

El sènior femení perd el derbi penedesenc a la pista del Xamba Vilafranca

AB El Vendrell - Salou Teresianes. Eix

Derrota del conjunt vendrellenc a la pista del Salou Teresianes, pel resultat, de 61-59, en un partit, què com altres vegades, els taronges tenien controlat al descans, però, que un mal tercer quart, els va condemnar a la derrota. Els del Vendrell, se situen amb un balanç de 8-7 a la classificació, a l’espera de jugar aquesta setmana, dos dels partits, que es van ajornar en el seu dia, per la Covid. L’encontre va començar amb un gran ritme i van ser els locals, després d’un triple, els que van agafar la iniciativa, 14-6, als sis minuts; però, cinc punts consecutius, de Francesc Mas, que debutava amb els taronges, van acostar-los, 20-17, a la fi del primer quart. Dos triples de Sergi Garcia, a l’inici del segon període, propiciaven un parcial de 0-10, que capgirava el resultat, 20-27, en uns minuts, on els visitants es van mostrar dominadors; el local Roger Del Peso, s’encarregava, ell solet, de tornar la igualtat a l’anotar set punts de manera consecutiva, 27-27, però, novament un nou triple de Garcia, i la intensitat defensiva, estiraven, el resultat, fins el 30-37 del descans, en un segon quart de clar domini, 10-20, dels del Baix Penedès.

Al sortir dels vestidors, el Vendrell, va ser un altre equip, sense intensitat al darrere, permetent cistelles fàcils al rival i precipitat en atac, on les pèrdues de pilota eren constants, van facilitar la reacció del Salou, que ho va aprofitar, per clavar un parcial de 24-8, en aquest tercer quart, que suposava el 54-45, a manca dels darrers deu minuts. Un últim període, on els taronges, van treure l’orgull, amb una defensa que ofegava l’atac local, tres punts anotats pel Salou, en sis minuts i l’encert de Joan Marín, vuit punts consecutius, van retallar el lluminós, fins el 57-55, a manca de quatre minuts pel final. A partir d’aquí, es va fer més feixuc anotar, i on dos cistelles del salouenc Bermejo, deixaven el 61-55, a minut i mig, malgrat intentar-ho, als taronges se’ls va fer curt el partit, doncs, anotaven el definitiu 61-59, a tres segons de la fi, sense temps per acabar de certificar la remuntada.

Aquesta setmana els vendrellencs, tenen fins a tres compromisos, dimecres reben la visita del Reus Deportiu, en partit de recuperació, dissabte visitaran la pista del líder, Sitges, en partit corresponen a la jornada 20 i diumenge, tornaran a jugar un partit de recuperació, davant el Reus Ploms Salle Negre, que visitarà el pavelló dels taronges. Tres partits que poden definir, la classificació dels del Vendrell, en aquesta primera fase.

Pel Vendrell van jugar: Marín (14), Galofré, Hernández, Espino (2), Jordi Solé (8), Blasi (5), Ferrari (4), Marcos (6), Garcia (9), Mas (11) i Cernautanu. 9/14 tirs lliures, 4 triples anotats.

Parcials: 20-17, 10-20 (30-37), 24-8 (54-45), 7-14 (61-59).

SEGONA CATALANA FEMENINA

El sènior femení, sumava una nova derrota, al perdre, el derbi penedesenc, per 59-46 a la pista del Xamba Vilafranca, segon classificat, en un partit, que va estar igualat, fins a manca de set minuts del final, on les locals, van clavar un parcial de 12-0, que va decantar, la victòria a favor de les de Vilafranca del Penedès. Les d’Eric Blay, condemnades a jugar la fase de permanència, presenten un balanç de 3-11, a tres jornades, de tancar aquesta

primera fase. El partit va començar molt igualat i amb una Natàlia Cifuentes, anotant dos triples per part visitant, que deixaven un 12-11, al final del primer quart. Ja en el segon període, i després del 18-16, les visitants, van viure els seus millors moments en el partit, amb ràpides transicions i dominant el rebot, un triple de Paula Garcia, culminava un parcial de 0-11, que estirava, 18-27, el resultat, què les del Xamba, reduirien, fins el 24-27 del descans. A la represa, les locals, van sortir decidides a trencar el partit, tres triples del Xamba, semblaven obrir forat, però, el domini dins la zona de Paula Rigal i Berta Elias, desencallaven, a les del Vendrell, que mantenien les opcions de triomf, amb el 39-36, del final del tercer quart. Uns últims deu minuts, on el joc es va travar i anotar es feia molt complicat, tot i així, un triple de la vendrellenca Andrea Cabrera, tornava 41-41, la igualtat, a set minuts de la fi, moment, en què, les locals, van tenir una ratxa d’encert de cara a cistella, que va significar un parcial de 12-0, que va deixar a les del Baix Penedès, sense reacció, amb el 53-41, a dos minuts del final. Diumenge, les taronges, visitaran la pista del Salou.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (9), Marco, Cifuentes (10), Garcia (5), Peregrín (2), González, Cabrera (6), Elias (9), Pérez i Casañas (5). 6/10 tirs lliures, 6 triples anotats.

Parcials: 12-11, 12-16 (24-27), 15-9 (39-36), 20-10 (59-46).