Dos de tres per l'AP Dental Vendrell en aquesta frenètica setmana

El sènior femení no fa un bon partit i cau a la pista del Salou

AB Vendrell - Reus Deportiu. Eix

Aquesta setmana els vendrellencs, han disputat, fins a tres partits, dos de recuperació, davant del Reus Deportiu i el Reus Ploms Salle Negre, què s’havien ajornat per Covid, i a la pista del líder, el Bàsquet Sitges - La Guixeta. Després d’aquesta marató de partits, els taronges han sumat dos victòries, davant els equips de Reus i una derrota davant els sitgetans, que els deixen, en la sisena posició, amb un balanç de 10-8, que els dona opcions, d’entrar entre els quatre primers classificats, que dona accés, a la fase final, per assolir l’ascens de categoria. Manquen dos jornades per acabar la fase prèvia, però, els taronges, encara han de recuperar, dos partits més.

Dissabte, tocava disputar la jornada 20, amb la visita a la pista del Sitges, que s’emportava el duel, per un resultat de 69-52, en un partit resolt a l’últim període. El conjunt sitgetà, es el líder, i només ha perdut dos partits en el que portem de temporada, cosa què feia del duel, una prova de foc. Els de Manel Espallargas, van sortir sense complexos, jugant de tu a tu al líder i competint en una gran primera part, que acabaria amb un 34-32 al marcador. En el tercer quart, els del Garraf, van sortir amb una marxa més i dos triples, del local Oriol Camprubí, estiraven el resultat fins el 45-36, que els del Vendrell van contestar, amb dos triples més, d’Enric Marcos i Pau Hernández, que ho deixaven, 50-46, tot obert de cara, a l’últim quart. Un darrer període, on els de Sitges, van ser superiors, aprofitant, les errades dels visitants, que van arribar físicament mermats; el parcial, a favor dels locals, va ser contundent amb un 19-6, que sentenciava, el resultat de manera definitiva.

Dimecres passat, els taronges, recuperaven el partit de la jornada 14, davant el Reus Deportiu, disputat al pavelló de Coma-ruga, i ho feien aconseguint la quarta victòria consecutiva, com a locals, superant a un equip de la part alta de la taula, per 57-52, on els vendrellencs, van mostrar una setmana més, la seva fortalesa defensiva. Va ser un matx, què va tenir dos períodes per cada equip i què va arribar amb avantatge visitamt, 27-30, al descans. A la represa, però, el guió va canviar completament, amb un Vendrell, que va ratllar la perfecció en l’aspecte defensiu, ofegant l’atac del seu rival, que va veure, com els de Manel Espallargas, li clavaven un parcial de 19-5, en aquest tercer quart, què suposava el 46-35, a manca del darrer període. Uns últims deu minuts, on el Reus Deportiu, amb jugadors més experimentats, va arribar va empatar el marcador, 52-52, a un minut de la fi; novament, la intensitat defensiva i un 5 de 6 en tirs lliures, van decantar el resultat a favor dels locals.

Diumenge, 24 hores, després de jugar a la pista del Sitges, els vendrellencs, rebien, al pavelló municipal del Vendrell, la visita del cuer, el Reus Ploms Salle Negre, en partit de recuperació de la jornada 12, al qual, els taronges van superar, per un resultat de 59-55, en un matx, on els visitants, van portar la iniciativa en el marcador, durant molts minuts, però, que van acabar cedint, a l’empenta dels taronges. La defensa pressionant i tres triples anotats pels de Reus, els donaven un 8-15, a l’acabar el primer quart; els locals, no es trobaven còmodes amb el joc del seu rival, i patien, per aconseguir anotar amb regularitat, fet què, els feia anar a remolc, 25-30, a l’arribar al descans. Dos triples anotats pel Reus

Ploms, a l’inici del tercer període, els donava la màxima renda, 25-38; a partir d’aquí, els locals, amb un Pau Hernández i Jordi Solé, tirant dels seus, podien retallar, la diferència, fins el 39-45, de la fi del tercer parcial. En els últims deu minuts,els del Baix Penedès, van sortir en tromba, ràpides transicions, recolzades amb una gran defensa, que significaven un parcial de 15-4, que capgirava 54-49, el lluminós, a tres minuts del final. Aquest fet, va deixar tocat als reusencs, què fins al moment havien portat la iniciativa, l’encert des de la línia de personal, va acabar per certificar la victòria.

Per aquesta setmana, els taronges tindràn, dos compromisos, dimecres a Coma-ruga, en partit de recuperació, tornaràn veure’s les cares, davant el Bàsquet Sitges i diumenge, visitaran la pista del Veterans Salle Reus, rival directe, per assolir, la fase d’ascens.

Segona Catala Femenina

El sènior femení, perdia per 60-38, a la pista del Salou, en un mal partit de les d’Eric Blay, que no van tenir opcions de victòria, des del segon quart. Les taronges, condemnades a jugar per la permanència, esperen, que s’acabi, aquesta fase prèvia, per centrar-se en la lluita, per mantenir la categoria. El partit a la pista del Salou, va començar igualat, amb un equip visitant, que mantenia el ritme anotador del seu rival, que s’emportava el primer quart, per un 18-15, davant un Vendrell, que oferia, unes bones sensacions. A partir del segon període, però, el panorama, de les visitants va canviar, encallades en atac, cometent errades i ofegades per la defensa del Salou, van encaixar un parcial de 29-9, entre el segon i tercer període, que va deixar el partit sentenciat, amb el 47-24, a manca del darrer quart. Aquesta setmana, les taronges, jugaran dos encontres a Coma-ruga, divendres, en partit de recuperació, rebran , precisament al Salou i diumenge, s’enfrontaran, al líder Viladecans Blau.

Per últim, el sènior 2, que juga a tercera catalana, perdia de manera clara, per 98-62, a la pista del líder, Cambrils, en un partit, de clar domini dels locals.