El Frankfurt el Surtidor “SFA” guanya en una jornada doble de partits

El Samà “A” femení guanya per 75 a 49 punts contra el Morell i 72 a 54 al Sabadell en una jornada doble de partits que fan més forta l’opció de guanyar la lliga

El passat dissabte i diumenge, el Frankfurt Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova (SFA) va guanyar els dos partits que va disputar en un mateix cap de setmana. I ho va fer contra el CB Morell A i el Club Natació Sabadell. Les jugadores de Rubén Tenor van superar les visitants i van endur-se els dos punts per 75 a 49 i 72 a 54, respectivament, al Pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.

El primer matx va estar renyit durant el seu inici. Els dos conjunts van estar agressius en la línia defensiva i no van deixar anotar amb facilitat. Tot i això, les samistes, mica en mica, van començar a atacar més i a córrer els contraatacs. Aquest fet va fer que les rivals  tinguessin problemes a l’hora de defensar. El tercer període va ser per les vermelles. Les de Tenor van dominar el joc i van imposar el seu ritme de partit. Van tenir el control absolut en atac i en defensa. Les vilanovines van ser dures en el rebot i amb tranquil·litat de cara a la cistella van allargar el partit i es van endur la primera victòria del cap de setmana.

Pel que fa al segon enfrontament, les samistes van dominar des del primer moment. Van començar fortes i van poder moure la pilota per marcar una distància al marcador. Minut rere minut, les vilanovines es van relaxar, però van tenir l’oportunitat de què seguien lluny dels punts de les rivals. El matx es va endurir, la defensa vermella no va ser la més bona dels quatre períodes, però gràcies a l’ofensiva van guanyar.

Amb aquestes victòries, el SFA segueix liderant en solitari la primera posició de la lliga amb 17 guanyats, 3 perduts i 37 punts. Si les de Tenor guanyen el següent partit, que és  ontra el Castelldefels, es proclamen, matemàticament, campiones de la lliga a falta del darrer partit.

Victòria del Intersport Olaria “SMA” abans del derbi

El Samà “A” masculí guanya per 50 a 54 punts contra l’Àguiles abans dels dos darrers partits més importants per mantenir-se a les primeres posicions de la lliga.

El passat diumenge, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SMA) va guanyar contra el CB Àguiles – Plasfoc en el dinovè partit de lliga. Els jugadors d’Adrià Piñol van superar els locals i van endur-se els dos punts per 50 a 54 al Pavelló Municipal de Santa Coloma de Queralt.

Els vilanovins van viatjar cap a una pista molt complicada. Per això, des del primer moment l’entrenador de la ciutat va conscienciar els seus jugadors de la duresa del pavelló i del joc mental que havien de fer per aguantar la pressió de la grada. Els dos conjunts arribaven a la jornada empatats en punts i el matx va ser decisiu.

L’enfrontament es va iniciar a favor dels visitants. Els samistes van plantejar un joc defensiu molt bo, deixant als locals sense possibilitats d’anotar en gairebé la primera part. La forta defensa va fer que tinguessin dubtes en cara al llançament a cistella i això va fer que els vermells ataquessin més.

Els de Piñol van preparar un joc ofensiu controlat i calmat, ja que des d’un principi van veure com era de difícil anotar. D’aquesta manera, els vilanovins van dominar el matx. Malgrat els nombrosos atacs, a falta de cinc minuts per finalitzar el partit, l’Àguiles va remuntar-lo i va empatar a punts amb els seus rivals.Tot i això, la sang freda de Sergi Liao i Jaume Torres va fer que la moneda caigués a favor del Samà i s’emportés els dos punts importants.

Adrià Piñol valora com a “una victòria amb molt de mèrit” i confia en “seguir vius en un final de temporada que es presenta apassionant”. Els darrers partits dels vermells son intensius: primer es veuran les cares amb el Ribes (derbi) i després amb el Molins (justament per damunt del Samà). D’aquesta manera, el SMA segueix quart amb 12 guanyats, 7 perduts i 31 punts.