L’AP Dental Vendrell supera al líder però se li escapa el triomf a Reus.

AB El Vendrell - Bàsquet Sitges / La Guixeta. Eix

Diumenge, els del Vendrell, es desplaçaven a Reus, per disputar, la jornada 21, penúltima d’aquesta fase prèvia, on perdien, per un ajustat 69-66, davant els Veterans Salle Reus, en un final d’infart, on els locals, van anotar el triple guanyador, a cinc segons del final. La victòria de dimecres davant el Sitges, donava opcions reals, de poder jugar la fase d’ascens, però, la derrota a Reus, un equip, què també, es jugava estar a la fase final, redueix les possibilitats, d’entrar en la lluita per pujar de categoria.. Els vendrellencs, haurien de guanyar el doble enfrontament que tenen davant el Casal Vilafranca, actual segon classificat i amb una ratxa de 15 victòries consecutives, el proper cap de setmana, i esperar resultats dels rivals, doncs hi han dos places en joc, pels cinc equips, que encara tenen possibilitats. L’encontre davant els Veterans Salle Reus, va començar amb domini local, molt més intensos, van dominar el primer quart, per un 19-10, que feia anar a remolc als taronges.

En el segon període, els de Manel Espallargas, van recuperar les sensacions, de les últimes jornades, intensitat defensiva, domini del rebot i encert en atac, amb un Pau Hernández estel·lar, anotaria 26 punts al final del partit, què, capgiraven la situació, amb un parcial de 9-25, que donava, 28-35, avantatge als visitants, a l’arribar al descans. La represa, va ser un festival anotador per part dels dos conjunts, els reusencs, liderats per Guillem Marcé, autor de 28 punts i anotant quatre triples en aquest tercer quart, van agafar la iniciativa, encara, que els tres triples de Pau Hernández, ajustaven el lluminós, 53-52, a manca del període definitiu. Uns últims deu minuts, on va persisitir la igualtat, en una lluita total per fer-se amb la victòria, els locals, manaven 62-57, a cinc minuts de la fi; un parcial de 0-6, tornava a donar, 62-63, el domini als taronges. Un tir lliure de Pol Blasi, a 26 segons del final, empatava 66-66, el resultat, en l’últim atac de la Salle Reus, i després d’un bloqueig, on el defensor vendrellenc va quedar enganxat, la pilota va arribar, al tirador local Marcé, que va anotar el triple definitiu, a falta de cinc segons, que va decantar la victòria, doncs, en l’última possessió, els visitants no van trobar el triple, què hauria forçat la pròrroga. Al final 69-66, a l’espera de tancar aquesta fase prèvia, amb un doble duel davant el Casal Vilafranca, divendres a Coma-ruga, en partit de recuperació i diumenge, al pavelló Joan Marquès.

Dimecres passat, es disputava al pavelló de Coma-ruga, el partit de recuperació de la jornada 9, ajornat per Covid, d’aquesta fase prèvia, on els vendrellencs, rebien la visita del líder, el Bàsquet Sitges - La Guixeta, quatre dies després de visitar el pavelló de Pins Vens i on els taronges, van demostrar el seu gran estat de forma, superant a un equip, el sitgetà, què només havia perdut dos partits en tota la competició, al qual van derrotar per un marcador de 62-53, certificant, la millor defensa de tota la lliga. Després d’aquest resultat, els de Manel Espallargas, entren de ple, en la lluita per acabar entre els quatre primers classificats, que dóna dret a lluitar per l’ascens de categoria. El pavelló de Coma-ruga, malgrat sé un partit entre setmana, va ser un autèntic fortí, només un equip ha aconseguit guanyar, en tota la temporada i els taronges van sortir com un coet, fins a cinc triples de manera consecutiva, dos de Jordi Solé, dos de Sergi Garcia i un més de Joan Marín, van anotar els locals, en un inici de matx, què els va donar un 15-2, als cinc minuts de joc; els visitants, però, de la mà d’Oriol Camprubí, van saber refer-se i ajustaven 17-14, el lluminós, al final del primer quart.

En el segon període, la defensa del Vendrell, va començar a fer estralls, en l’atac dels de Sitges, què, topaven contra el mur dels taronges, dos punts anotats, en cinc minuts, pels del Garraf, donaven un 26-15 pels locals, que ho aprofitaven per marxar, amb un favorable 32-24, al descans. Dos triples del visitant Noel Guillén, donaven un parcial de 2-10, al seu equip, que empatava 34-34, el marcador a l’inici d’aquest tercer període, en uns minuts, on els taronges, van tenir dificultats per anotar, amb un Sitges, què anava creixent, encara, que els del Baix Penedès, afrontaven els últims deu minuts, amb un 43-40, que ho deixava tot obert. Un darrer quart, on el domini del rebot i les ràpides transicions, donaven un 52-44, als taronges, a cinc minuts del final; el Sitges, va contestar i s’acostava 55-50, però, novament, la solvència defensiva, dels vendrellencs, va ser definitiva, deixant en tres punts anotats al seu rival, en els últims tres minuts i mig, què va certificar, una gran victòria, davant el millor rival que ha passat per Coma-ruga.

SEGONA CATALANA FEMENINA

Doble derrota del sènior femení en els dos partits disputats.

Diumenge, les d’Eric Blay, rebien la visita del líder, el Vilabàsquet Viladecans Blau, què només ha patit dos derrotes en tota la temporada, en un partit amb poc en joc, doncs les taronges lluitaran a la fase de permanència i les de Viladecans, a la fase per assolir categoria. Un partit que va acabar amb victòria visitant, per 45-67, desprès de portar la iniciativa al marcador, durant molts minuts. De fet, el partit es va mantenir igualat els primers sis minuts, amb un resultat de 5-6, després, les visitants, amb una defensa que ofegava l’atac local, clavaven un parcial de 2-14, què, estiraven el resultat, fins el 7-20, de la fi del primer quart. Dos cistelles de Laura Jané a l’inici del segon període, semblaven reactivar al seu equip, 11-22, però, tres triples del Viladecans, tornaven a augmentar la diferència, 17-33, al descans. En la segona part, el partit es va igualar, encara, que les locals, no van tenir opcions, d’entrar al partit, donada la diferència que hi havia en el marcador. Ara, les taronges, tancaran aquesta fase prèvia, el proper diumenge, visitant al Nou Esplugues.

El passat divendres, l’AB Vendrell femení, recuperava el partit de la jornada 9, davant el Salou, un matx disputat, al pavelló de Coma-ruga i que acabava amb triomf visitant, per un resultat, de 32-50, en un encontre, on les d’Eric Blay, van anar a remolc del seu rival. Les taronges, condemnades a jugar la fase de permanència a la categoria, van pagar, el mal dia en l’aspecte ofensiu, davant un Salou, que va portar la iniciativa, en el marcador, recolzades, en una gran defensa, que va donar molts mals de cap, a l’atac de les locals. Al descans, es va arribar amb un 15-23, que va donar pas, a un tercer període, més igualat, parcial de 10-10, que deixava un 25-33, a manca del quart definitiu. Un parcial de 6-2, a l’inici de l’últim període, va acostar, 31-35, a les del Vendrell, a sis minuts del final, però, les visitants, van contestar, de manera contundent, parcial final d’1-15, què, finiquitava, el partit.