SI SOU SERVITS

Gastronomia

Un dubte raonable

Amb la tardor, s’acosta el temps de les guies gastronòmiques. Amb la mítica Guide Michelin al davant. I no puc sinó preguntar-me: Sortiran aquest any?

  • Francesc Murgadas |
  • 22-10-2020
Gastronomia

Un, dos, tres

Ja sabeu l'obsessió que tinc en contra del malbaratament d'aliments, sobretot quan ja hem invertit temps i energia en la seva preparació a la cuina. Per això avui em permetré donar-vos una regla bàsica per la seva reutilització

  • Francesc Murgadas |
  • 06-10-2020
Gastronomia

Bufets confinats

Molt em temo que tardarem a tornar a poder seguir aquells rituals que, agradi o no, feien convivialitat i ajudaven al sector de la restauració a quadrar els comptes

  • Francesc Murgadas |
  • 17-09-2020
Gastronomia

Consells o ordres

Mentre un consell és una indicació destinada a obtenir un resultat millor del que és habitual, una ordre aspira a ser una norma d’obligat compliment que garanteixi un resultat idèntic cada cop que es practiqui

  • Francesc Murgadas |
  • 03-09-2020
Gastronomia

Més kilòmetre zero

Com és que els partidaris del kilòmetre zero no aposten més clarament per la gamma de preparats a més de defensar amb ungles i dents el producte?

  • Francesc Murgadas |
  • 29-07-2020
Imatge d'arxiu
Gastronomia

Cocuinalitat

Ara, amb el maleït confinament, hem redescobert que preparar un àpat en equip pot ser tan “socialitzant” com una partida de parxís, un viatge a Eurodisney o un concert al terrat

  • Francesc Murgadas |
  • 16-07-2020
Préssec de vinya. @vilaauroravng
Gastronomia

Les tres gràcies

Ha arribat l’estiu i, amb ell, el temps de les que jo anomeno “les tres gràcies” i que, ordenades cronològicament, serien l’albercoc, el préssec i la pruna

  • Francesc Murgadas |
  • 01-07-2020
Gastronomia

Els guants a la cuina

No estic predicant una obsessió malaltissa per cobrir-nos les mans, però sí que defenso un ús raonable d’aquest complement. Sobretot de cara a la mainada que aprèn dels fogons mitjançant l’exemple i la curiositat

  • Francesc Murgadas |
  • 26-06-2020
Gastronomia

L'hora de la veritat

Veurem si aquesta efervescència del “menjar confinat” que hem viscut durant el confinament i sobretot a les xarxes socials, ha modificat els nostres hàbits i ens ha convertit en més casolans

  • Francesc Murgadas |
  • 27-05-2020
Gastronomia

Un futur incert

Darrerament hem parlat molt de la restauració. Però bàsicament de terrasses i mesures de seguretat. Potser ja va essent hora de parlar de la restauració pròpiament dita

  • Francesc Murgadas |
  • 14-05-2020
Gastronomia

El parany

La televisió i la cuina estan essent, clarament, la sortida de molts ciutadans al tedi de les hores passades dins de casa. Però hauríem d'anar una mica més al fons del tema i acceptar que estem parlant d'una certa televisió i d'una certa cuina

  • Francesc Murgadas |
  • 30-04-2020
Tomacons. Eix
Gastronomia

Els nous tomacons

Tenen poc a veure amb els tradicionals, al marge de la mida. Però la manca d'estacionalitat juga a favor seu

  • Francesc Murgadas |
  • 17-04-2020
Gastronomia

#jocuinoacasa

Ara que tenim temps per cuinar, potser és el moment de descobrir i integrar les preparacions prèvies -des d'un sofregit a una salsa quasi enllestida- al rebost

  • Francesc Murgadas |
  • 09-04-2020
Gastronomia

Un regal enverinat

No negaré la bona intenció i fins i tot la necessitat urgent d’una llei com aquesta. Però em sembla que estem davant d’un exemple palmari d’aquella dita popular que resava, resa i resarà que “feta la llei, feta la trampa”

  • Francesc Murgadas |
  • 13-03-2020
Gastronomia

Llard de quaresma

Ara que ja hem entrat en el període del cicle anual que, des de fa segles, ha mantingut que carn i peix eren diferents, fins al punt de prohibir, en aquests dies, el consum de la primera en benefici del segon, potser va essent hora de qüestionar-nos aquesta diferència

  • Francesc Murgadas |
  • 06-03-2020
Gastronomia

Parlen els gurus

Una cosa és coure un producte i un altre diferent, fer-lo aparentment comestible

  • Francesc Murgadas |
  • 21-02-2020

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local