Inestabilitat política

El govern de Cubelles torna a trontollar

CiU ha trencat les negociacions amb el govern per discrepàncies amb el PP

La federació descarta participar en una moció de censura i s'ofereix a donar suport al govern des de l'oposició

ICV es planteja incloure a CiU en el govern i estudia incorporar també el PSC, deixant al PP al marge del pacte

Redacció Cubelles 08-11-2012 23:49 Lectures 2998

Arxivat a:

El govern de Cubelles torna a trontollar després que aquesta setmana s'hagin trencat les negociacions dels actuals socis de govern amb Convergència i Unió, un dels grups municipals que sonaven amb més força per donar l'estabilitat que necessitava el govern en minoria. A més, la permanència del Partit Popular en l'equip de govern també podria trontollar per tal d'assolir un pacte més ampli amb altres dues forces, CiU i PSC.

Després de l'expulsió d'Unitat Cubellenca del govern municipal, els polítics de Cubelles no han deixat de reunir-se i intentar buscar una majoria sòlida amb o sense la força política més votada, Iniciativa per Catalunya. L'alcadessa Mònica Miquel va assegurar que estava interessada a buscar un nou soci estable que substituís Unitat Cubellenca i que pogués formar un govern de majoria juntament amb l'altre soci, el PP. I durant els darrers dies aquests contactes no s'han aturat. De fet, les negociacions han avançat força amb Convergència i Unió, que s'apuntava com la tercera força a incorporar-se a l'executiu de Miquel, però aquesta setmana els contactes s'han trencat.

El motiu ha estat que CiU havia arribat a un acord amb el govern pel que fa a l'elaboració del pressupost municipal del 2013 i en la revisió dels llocs de treball de l'Ajuntament. Però els contactes per negociar l'entrada de CiU al govern s'han trencat, ja que el PP no ha acceptat la demanda dels convergents, que volien assumir la regidoria de Governació, actualment en mans dels populars.

Aquest dissabte, el govern de Cubelles (ICV-PP) es reunirà per abordar el futur del pacte de govern, una debat que l'alcaldessa també mantindrà el mateix dia amb els seus militants i simpatitzants per afrontar una possible marxa del Partit Popular del govern per facilitar la propera entrada al govern de CiU i també estudia la del PSC, ja que les relacions amb els socialistes també s'han intensificat en els darrers dies.

Des de CiU, s'ha descartat totalment la participació en una possible moció de censura contra l'alcaldessa, Mònica Miquel (ICV), i s'ha assegurat que es mantindria el suport puntual al govern en matèria de pressupost i Personal encara que es quedessin a l'oposició.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No