Redacció |
Cunit
31-03-2014 17:32
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Cunit s’ha personat com a acusació en el judici que tindrà lloc en el Tribunal de Comptes per un presumpte delicte comptable que s’hauria produït l’any 2006, quan es va indemnitzar amb 500.000 euros a les empreses adjudicatàries de la construcció de la piscina municipal.
Aquesta indemnització és considerada irregular per la Fiscalia del Tribunal de Comptes, ja que es va pagar de manera no justificada a la unió temporal d’empreses (UTE) que s’havia creat per a la construcció i gestió de la piscina municipal. Aquesta UTE va incomplir el contracte d’adjudicació poc desprès de la mateixa adjudicació, i va arribar a un acord amb el govern de coalició PSC-PP que governava en aquells moments per extingir el contracte de manera pactada. En el marc d’aquest acord es va pactar la indemnització a les empreses per valor de 500.000 euros, que van ser pagats per la hisenda municipal.
Tot apunta a que aquesta indemnització no està prou justificada, ja que en la documentació corresponent a l’acord de resolució del contracte no hi ha cap document certificat on s’estableixi la quantitat que resulta dels conceptes a indemnitzar citats en la resolució del contracte. És a dir, no se sap a què respon la indemnització de 500.000 €.
Per aquest motiu, el Tribunal de Comptes ha acordat la continuació del procedimiento de reintegro por presunto alcance, per tal d’establir les responsabilitats en el perjudici causat a la hisenda pública municipal per la concessió de la mencionada indemnització, incloent responsabilitats patrimonials pels responsables de concedir la indemnització, i ha emplaçat l’Ajuntament de Cunit a personar-se davant el Tribunal.
És per aquest motiu que l’Ajuntament s’ha personat com a acusació en el judici que es celebrarà, amb l’objectiu de defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Cunit.
Segons el regidor d’Hisenda, Pedro Ruiz, “és una mostra de la negligent forma de gestionar l’Ajuntament que tenia el govern liderat per la Sra. Alberich i el Sr. Barquier, que no només va castigar la ciutadania amb una pressió fiscal elevadíssima i un volum de deute insostenible, sinó que contínuament s’està posant en qüestió la garantia jurídica dels contractes que van signar amb diverses empreses, tot plegat un llast que dificulta la funcionalitat de la institució per assolir els seus objectius de servei públic, i que té conseqüències econòmiques pels veïns i veïnes de Cunit”.
Un procés llarg i amb intervenció de la Sindicatura de Comptes
L’adjudicació de la construcció i explotació de la piscina es va produir l’agost de 2006, amb un pressupost total del projecte de 4,6 milions d’euros, i una aportació municipal de 600.000 euros. Desprès de l’adjudicació, la unió temporal d’empreses adjudicatària va incomplir el contracte al no fer efectiva la garantia econòmica preceptiva. Tot i això, l’Ajuntament va arribar a un acord amb les empreses, pagant-los la indemnització de mig milió d’euros al extingir el contracte el mateix any.
L’any 2010, la Sindicatura de Comptes va aprovar l’informe de fiscalització sobre els exercicis 2006 i 2007 de l’Ajuntament de Cunit, en el qual es detectaven irregularitats en 6 expedients, un dels quals corresponia a la indemnització per la resolució del contracte de construcció de la piscina. Desprès de que la Sindicatura transmetés l’informe al Tribunal de Comptes, aquest va incoar d’actuacions prèvies per les irregularitats detectades pels informes de la Sindicatura. Finalment, dels diversos expedients investigats, el Tribunal de Comptes va decidir tirar endavant amb el procés judicial amb l’expedient corresponent a la indemnització de la piscina, pel perjudici econòmic causat de manera no justificada a la hisenda municipal.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!