Penedès Garraf

La Mancomunitat treu pit del primer any de mandat i assegura haver corregit "pràctiques poc saludables" de gestió

Un dels exemple de mala praxis que ha revelat l’equip de govern ha estat el de la compra de menjar per al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics

Roger Vives Vilafranca del Penedès 12-12-2016 21:39 Lectures 3448
Miguel Delgado, Rosa Huguet i Cisco de la Cruz. Roger Vives

Miguel Delgado, Rosa Huguet i Cisco de la Cruz. Roger Vives

L’equip de govern de la Mancomunitat Penedès Garraf ha fet balanç del primer any de mandat de la nova legislatura aquest dilluns al matí a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, amb la presència de la presidenta Rosa Huguet; el vicepresident de l’Àrea de Residus, Miguel Delgado; i el vicepresident de l’Àrea del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), Cisco de la Cruz.

Huguet ha assegurat que amb l’inici de la legislatura 2015-19 “la Mancomunitat ha ressorgit molt més forta que abans, som valents i no ens conformem amb el què hi havia, hem esdevingut una de les més importants de tot l'Estat”. Tot plegat, segons la presidenta, es basa en què "hem canviat la manera de dirigir l’ens, ara som un exemple de transparència i bona gestió", tot subratllant que “hi havia pràctiques no gaire saludables que s'han corregit, els ajuntaments tornen a confiar en la Mancomunitat, ha estat un any de treball per saber quines necessitats tenien i cercar solucions”.

Un dels exemple de mala praxis que ha revelat l’equip de govern ha estat el de la compra de menjar per al CAAD, “que es feia sense control i s’ha realitzat un concurs per a tenir una empresa que ho gestioni, de la mateixa manera que amb el servei de veterinaris”, ha explicat De la Cruz.

Per altra banda, Huguet s’ha mostrat molt satisfeta “per haver recuperat la gestió de l’aigua, és un fet primordial”, i també ha avançat que “a la primavera es posarà una campanya contra el foc que dotarà de vídeo-vigilància els municipis que tenen un entorn que ho precisi”.
Delgado, per la seva part, ha destacat que en l’àrea de residus "hem fet una gran tasca de prevenció”, així com “una campanya contra el malbaratament alimentari". El vicepresident ha puntualitzat que “tots els nostres serveis incrementen un 8% el pressupost de cara a l'any vinent” i ha alertat que “la gestió de residus cada cop és més cara però evitem que siguin els usuaris finals els qui ho paguin”.

Finalment, De la Cruz, ha explicat que "el CAAD s'ha dotat de mitjans necessaris per millorar-lo: hem creat més de 4.500 metres quadrats de patis d'esbarjo, hem agilitzat les adopcions ampliant els horaris de visites i recentment hem reduït la taxa d'adopció en un 50%".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No