Transport i connexions

Servand Casas, alcalde de Mediona: "el nostre poble està oblidat en molts aspectes i, a vegades, sembla que fem nosa"

'Estem vivint una situació que amenaça de convertir Mediona en un gueto perquè davant les dificultats de connexió amb la resta de la comarca, moltes persones, sobretot joves, acaben marxant buscant més facilitats'

Servand Casas, alcalde de Mediona. EIX

Servand Casas, alcalde de Mediona. EIX

L'alcalde de Sant Joan de Mediona, Servand Casas, s'ha mostrat molt crític avui amb algunes  administracions públiques en relació al tracte que dispensen al seu municipi. Les crítiques de Casas fan referència a les mancancces que pateix Mediona en matèria de transport públic per carretera, unes mancances en freqüències de pas i en connexions adequades amb les principals infraestructures de la comarca de l'Alt Penedès que perduren des de fa anys i que, malgrat les demandes municipals, no han trobat cap solució satisfactòria.

L'alcalde medionenc ha recordat que la problemàtica de les males connexions del poble amb la resta de la comarca i amb l'Anoia s'accentuen més en periodes vacacionals com els de la recent Setmana Santa en la que el municipi incrementa el número de veïns. Casas ha recordat que “no ens fan gens de cas des de fa anys i quan demanem allargar el trajecte d'alguna línia com la de Sant Quintí de Mediona, ens responen que això no és possible”.

Servand Casas és contundent quan denuncia que “el nostre poble està oblidat en molts aspectes i, a vegades, sembla que fem nosa. Estem vivint una situació que amenaça de convertir Mediona en un gueto perquè davant les dificultats de connexió amb la resta de la comarca, moltes persones, sobretot joves, acaben marxant buscant més facilitats”.

Escola i comunicacions

Les crítiques per la falta d'inversió a Mediona també fan referència al projecte de construcció d'una escola nova que està pendent des de fa deu anys o a les males comunicacions tecnològiques que pateix el poble que no té fibra òptica i acumula dificultats de connexió a la xarxa. Tot plegat indigna  Servand Casas que recorda que “ens diuen que som el pulmó verd i la reserva d'aigua de l'Alt Penedès, però només ens tenen per això es veu. No tenim prou específic per a més”.

L'alcalde es mostra satisfet pel tracte dispensat pel Consell Comarcal i la Mancomunitat Penedès-Garraf en relació a les seves demandes i centra directament la crítica en altres instàncies, sobretot la Generalitat. Casas assenyala que “ja sabem que estem lluny de la C-15, de l'autopista i del ferrocarril, però els 2.300 veïns de Mediona mereixen un tracte millor. Hi ha una total falta de voluntat política de solucionar els problemes”.

Davant la falta de sensibilitat de les administracions, Servand Casas ha indicat que “el nostre següent pas serà dirigir-nos al Síndic de Greuges i posarem en marxa iniciatives per a tractar de reclamar una vegada més el que considerem que és just per al municipi”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!