Alerta sanitària

El govern de La Bisbal del Penedès denuncia que el Banc d'Aliments acumulava més de 2.000 quilos d'aliments caducats

En un comunicat, l'equip de govern responsabilitza l'anterior regidora Maguy Antolín i reconeix que no tenia coneixement de la situació

Redacció La Bisbal del Penedès 27-09-2018 21:18 Lectures 3768
El govern de La Bisbal del Penedès denuncia que el Banc d'Aliments acumulava més de 2.000 quilos d'aliments caducats. Ajt La Bisbal del Penedès

El govern de La Bisbal del Penedès denuncia que el Banc d'Aliments acumulava més de 2.000 quilos d'aliments caducats. Ajt La Bisbal del Penedès

El govern de La Bisbal del Penedès ha denunciat públicatment que el Banc d'Aliments del municipi acumulava més de 2.000 quilos d'aliments caducats. En un comunicat, l'equip de govern responsabilitza l'anterior regidora Maguy Antolín i reconeix que no tenia coneixement de la situació. Els membres de l’equip de govern volen deixar clar que "mai hem volgut immiscir-nos en les Regidories de Benestar Social i Educació, que eren competència de la regidora Maguy Antolín, fins al 6 d’agost passat i, per aquest motiu, no teníem coneixement de la situació, que considerem alarmant".

La situació que relaten és que el Banc d’aliments no comptava amb un inventari dels aliments existents; els productes estaven desendreçats i barrejats, sense tenir en compte el tipus de producte i les dates de caducitat i consum preferent; i hi havia fitxes dels usuaris però no s’hi detallaven els productes que rebien del Banc d’aliments.

Entre els aliments caducats, segons els govern, hi havia productes amb dates de caducitat dels anys 2015, 2016, 2017 i del primer semestre del 2018. De fet, assegura que es donaven molts aliments caducats als usuaris i que hi havia molts envasos de llet en pols per a nadons del programa FEAD 2017 que estaven a punt de caducar i actualment no hi ha cap usuari amb nadons al Banc d’aliments municipal. El govern lamenta que "la Regidoria de Benestar Social no havia fet cap gestió perquè usuaris amb nadons d’altres municipis es poguessin beneficiar d’aquest aliment".

En un comunicat, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès considera que "la gestió d’un banc d’aliments ha de ser responsable i que, el servei, ha de gestionar-se amb un control i seguiment exhaustiu. A més, considerem que els càrrecs polítics no haurien d’encarregar-se del repartiment dels aliments així com pensem que tampoc ho haurien de fer els usuaris que reben aliments i ajuda d’aquest servei".

El govern vol donar-li un gir al servei amb "una gestió transparent i despolititzada" i elaboraran un reglament que reguli el funcionament partint de la idea que "el voluntariat del Banc d’Aliments no podrà estar format per cap persona vinculada directament a cap partit polític, els usuaris del Banc d’Aliments no podran ser, alhora, voluntaris; i no es donarà menjar caducat als usuaris".

-El menjar que ha sobrepassat la data de consum preferent[1] fa menys d’un any, es deixarà a l’entrada perquè, els usuaris que el vulguin, el puguin agafar voluntàriament  (Segons la informació que trobareu al final d’aquest text i que també trobem en diverses publicacions del Banc dels Aliments: “si un aliment depassa la data de consum preferent, no el llencis. Valora si està en bones condicions. Encara pot ser apte per al consum”). Tot i això, l’equip de govern no inclourà aquests productes en les bosses que es preparen per entregar als usuaris. No obstant això, les persones que ho desitgin, podran agafar-los de forma voluntària.

Aquestes mesures s’aniran incorporant al servei durant aquest 2018, segon el govern, que vol inventariar tots els aliments que entren i surten del Banc d’Aliments municipal i que no es pugui donar aliments a usuaris que no tinguin un informe favorable del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No