Ple municipal

El ple de Vilanova aprova la creació d'un nou Organisme Autònom per gestionar La Plataforma

PSC i PP destaquen que l'informe d'Intervenció alerta de l'endeutament que assumirà l'Ajuntament amb l'absorció del Consorci de Serveis a les Persones

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal de Vilanova ha aprovat aquest dilluns la creació d'un nou Organisme Autònom per gestionar La Plataforma i el CAPI de Baix-a-Mar, que fins ara eren gestionar pel Consorci de Serveis a les Persones. El ple ha aprovat amb el vot a favor de tots el grups -a excepció de l'abstenció del PP i la regidora no adscrita Carmen Reina i el vot contrari del regidor Francis Álvarez- la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones. El consorci ha gestionat des del 2004 el Centre d'Atenció Primària Integral (CAPI de Baix-a-Mar) i La Plataforma Centre Multiserveis i estava format per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya, la Fundació Privada Sant Antoni Abat i la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha defensat davant del ple que es tracta úniacment d'un canvi jurídicque no afectarà els usuaris ni treballadors i que el procés ha estat acompanyat d'una comissió liquidadora i de negociacions amb els treballadors. De fet, el nou organisme autònom es farà càrrec de tot el personal respectant les seves condicions laborals i millorant en alguns casos les condicions de feina, ja que hi ha treballadors que cobren salaris per sota del conveni. "Amb el canvi jurídic es garanteix la viabilitat del projecte", remarca Lloveras.

En aquest sentit, el tema econòmic és el que més controvèrsia ha generat al ple, tot i l'aprovació per majoria absoluta. I és que des del PSC i PP van destacar durant el ple que l'informe d'Intervenció alerta de l'endeutament que assumirà l'Ajuntament amb l'absorció del Consorci de Serveis a les Persones. El portaveu popular, Carlos Remacha, va apuntar que "l'impacte sobre les finances municipals serà important, sobre el pressupost municipal, els crèdits i la morositat de l'Ajuntament". Remacha va remarcar la "disminució de la capacitat de finançament de l'Ajuntament" i va posar sobre la taula que "l'informe d'Intervenció alerta dels 2,5 milions de romanent negatiu" que arriben des del Consorci. En aques sentit, des del PP recorden que caldran recursos externs supramunicipals per fer front al deute i "a la Generalitat ni està ni se l'espera".

En la mateixa línia, el PSC es va posicionar a favor de la dissolució del Consorci, però va mostrar la seva preocupació per l'informe de l'interventor: "lamentem l'opacitat amb que han portat aquest tema. Hi ha hagut manca de transparència amb els treballadors i amb els grups de l'oposició", va dir la regidora socialista Gisela Vargas, que també va fer un prec sobre el llenguatge que s'ha utilitzat en la redacció dels estatuts del nou organisme i va demanar la retirada de termes com "disminuïts, toxicòmans i malalts mentals".

Des del govern, Neus Lloveras es va mostrar sorpresa amb la posició socialista "sent coneixedors de l'endeutament elevadíssim que ha acompanyat el Consorci des del seu naixement": "Els treballadors han fet un esforç molt important precisament per fer viable aquest projecte. És un bon projecte però amb problemes de viabilitat econòmica des del principi". 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local