Operació Voloh

La UFEC nega que el seu president i Figueras parlessin sobre subvencions que s'havien de traslladar a la fundació CATmón

L'entitat diu que quan la interlocutòria del jutge parla de fundació es refereix a la de la UFEC

ACN Vilanova i la Geltrú 13-11-2019 18:42 Lectures 1713

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) nega que el seu president, Gerard Esteva, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, parlessin sobre subvencions que després s'havien de traslladar a la fundació CATmón. Fonts de la UFEC han assegurat a l'ACN que quan la interlocutòria del jutge parla de "fundació" no fa referència a l'entitat vinculada a l'antiga CDC, sinó a la fundació pròpia de la UFEC, que fa anys que existeix però que ara es pretén potenciar. Segons la interlocutòria, el passat 16 d'octubre, Figueras va parlar amb Esteva i el va "sondejar" sobre la possibilitat de passar-li una subvenció a la UFEC i que la traslladés a la fundació. Es refereix, insisteixen aquestes fonts, a la fundació de la UFEC, que es dedica a fer projectes socials, i no a la CATmón.

"Respectem escrupolosament les actuacions judicials en curs així com la presumpció d'innocència dels investigats", afirma la UFEC en un comunicat on fa diverses "manifestacions" sobre l'operació 'Voloh'.

L'entitat apunta que és una entitat sense ànim de lucre que des del 1987 col·labora amb la Generalitat i que tota l'aportació pública a la UFEC representa el 12,47% dels seus ingressos.

Afegeix que tenen protocols en la seva gestió per garantir el compliment del marc normatiu i que totes les subvencions estan "auditades, aprovades per intervenció i han passat els processos legals corresponents".

Artadi nega cap "anomalia" o "irregularitat" en el nomenament de Fandos com a assessora de la Diputació

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha negat aquest dimecres que hi hagi cap "anomalia" en el nomenament de Maite Fandos com assessora de la Diputació el setembre passat. Segons ha explicat, que tant ella com Neus Munté han treballat "intensament" en formar els equips "és una obvietat". "Que nosaltres hem influït en quins assessors tenim a l'Ajuntament i a la Diputació? Home clar, és la nostra feina fer els nostres equips", ha justificat arran de les informacions que es desprenen de la investigació 'Voloh'. A més, Artadi dit que es va situar Fandos com assessora perquè es volia "seguir aprofitant la seva expertesa". "És una política amb gran trajectòria en política municipal", ha conclòs.

Segons el jutge de la investigació, Neus Munté, exconsellera de Presidència i actual regidora a l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Junta de Govern de la Diputació, va influir en càrrecs de la Diputacio de forma consensuada amb Artadi i David Bonvehí per nomenar Fandos assessora.

Per a Artadi, però, es tracta de càrrecs d'assessors que s'ocupen amb persones de confiança i que són "de lliure designació". En aquest sentit, ha insistit que no hi ha cap "irregularitat" en el nomenament. "Res que no sigui ordinari i com fan exactament la resta de grups municipals i de la diputació", ha afegit.

Segons ella, és la feina de "formar els teus equips de confiança" que "tothom fa sempre". Per això, ha assenyalat, s'estranya que hi hagi "una sorpresa" que s'hagi estat fent la feina.

Artadi també ha explicat que quan JxCat va configurar les seves llistes municipals es va acordar que Fandos, regidora durant 20 anys, no repetiria perquè es buscava una "renovació". Amb tot, sí que volien que seguís formant part de l'equip.

"En el cas concret de la Maite Fandos ja es va quedar que volíem seguir aprofitant la seva expertesa perquè és una política amb gran trajectòria amb política municipal", ha destacat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres