Operació Voloh

Gerard Figueras i els altres tres detinguts per la Guàrdia Civil passaran aquest dimecres davant del jutge

L'advocat de Figueras subratlla que la Guàrdia Civil ha demanat informació d'entitats esportives amb un marcat sentit sobiranista

ACN/ Laura Fíguls / Xavier Toscano Vilanova i la Geltrú 12-11-2019 21:48 Lectures 2509
Imatge d'un tot terreny de la Guàrdia Civil sortint del recinte de la Secretaria General de l'Esport, el 12 de novembre de 2019. ACN

Imatge d'un tot terreny de la Guàrdia Civil sortint del recinte de la Secretaria General de l'Esport, el 12 de novembre de 2019. ACN

La Guàrdia Civil ha abandonat les instal·lacions de la Secretaria General de l'Esport cap a les 8 del vespre aquest dimecres després d'un registre que ha durat unes dotze hores per investigar el suposat desviament de fons públics d'aquest organisme a entitats vinculades a CDC en el marc de l'operació 'Voloh'. El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, dormirà en dependències policials aquesta nit i està previst que passi a disposició judicial aquest dimecres, segons ha confirmat el seu advocat, Francesc Sànchez. En la mateixa situació es troben els altres tres detinguts, entre els quals l'exregidora d'Esports del PDeCat a l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona Maite Fandos. En declaracions als mitjans de comunicació quan s'ha acabat el registre, Sànchez ha subratllat que les entitats esportives de les quals la Guàrdia Civil ha demanat l'expedient són "amb un marcat sentit sobiranista".

Sànchez ha afirmat que la Guàrdia Civil ha demanat expedients d'entitats "molt concretes" i relacionades amb el "món sobiranista". Aquestes entitats són, ha assenyalat l'advocat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Plataforma Pro-seleccions esportives de Catalunya i la Federació Catalana de Gimnàstica. "No han demanat cap expedient de la petanca de Sant Cosme, perquè ens entenguem", ha dit.

La Guàrdia Civil també ha demanat l'expedient del Canal Olímpic i de la candidatura de Pirineus-Barcelona 2030, fet que ha sorprès de "forma important" Sànchez ja que és un projecte "programat i lligat" amb el govern espanyol, ha apuntat.

En qualsevol cas, l'advocat de Figueras ha defensat que els expedients són "immaculats" i ha recordat que aquests documents necessiten la firma de l'interventor i del secretari per afirmar que "els polítics no fan el que volen".

També ha negat vinculacions "amb cap partit polític" d'Igman i ha ressaltat que es tracta d'una entitat de cooperació internacional de molt prestigi, ni da revista que publica, que com moltes altres rep publicitat institucional, ha dit.

L'advocat ha lligat l'actuació policial amb el moment polític actual: "Estem acostumats que en moments de pressió política, avui tenien lloc moviments interessants a Madrid, es produeixin aquest tipus de requeriments de la justícia, però nosaltres, com sempre, hi col·laborarem".

Una mica abans de les 8 del vespre s'ha vist com Gerard Figueras sortia de l'edifici de la Secretaria General de l'Esport. Abans de traslladar-lo a les instal·lacions d'Esplugues de Llobregat, la Guàrdia Civil ha practicat un escorcoll al seu domicili.

Cap a quarts de 5 de la tarda, agents de la Guàrdia Civil havien carregat en una furgoneta diverses caixes amb material intervingut a la Secretaria General de l'Esport. En aquest registre també hi ha estat present, a més de Figueras, un altre dels quatre detinguts, Lluís Pallisera, subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l'Esport.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No