Vegueria Penedès

El Govern desplegarà l'any que ve els primers Serveis Territorials del Penedès, amb Educació i Agricultura

Aragonès anuncia una inversió de 15 MEUR per a una nova pista de proves a Idíada

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 29-07-2020 15:36 Lectures 2329
Pla americà del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, observat pel delegat al Penedès, Pere Regull, el 29 de juliol del 2020 . ACN

Pla americà del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, observat pel delegat al Penedès, Pere Regull, el 29 de juliol del 2020 . ACN

La Generalitat preveu desplegar durant el 2021 els primers Serveis Territorials de la Delegació del Penedès. La previsió és obrir oficines descentralitzades per al Departament d'Educació i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, si bé no està definit a quin municipi s'ubicaran. Ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha supeditat el desplegament dels Serveis Territorials dels altres departaments a l'aprovació dels pressupostos del 2021 i a la planificació de cada Conselleria. Al mateix temps, Aragonès ha avançat que el Govern invertirà 15 milions d'euros en construir al centre de recerca Idíada una nova pista de proves per desenvolupar el vehicle elèctric i autònom.

Aragonès ha donat resposta aquest dimecres a l'històric reclam de la Delegació del Penedès i de la Plataforma Pro Vegueria Penedès, que fa anys que reclamen que es despleguin els serveis descentralitzats de tots els Departaments de la Generalitat. De moment, el Govern garanteix que Educació i també Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tindran oficines de Serveis Territorials durant el 2021, però Aragonès ha matisat que no està decidit on se situaran.

"Serà en base al diàleg amb el territori com definirem l'ubicació", ha apuntat el vicepresident, que ha subratllat que "allò més important és que els serveis estiguin desplegats". Aragonès ha evitat respondre a la petició reiterada que han fet els responsables polítics del Penedès, que demanen que aquestes oficines no se situïn a un únic municipi, sinó que es distribueixin a Vilafranca, Vilanova, el Vendrell i Igualada.

En aquest sentit, a finals del 2018 el delegat al Penedès, Pere Regull, apuntava en una entrevista a l'ACN que existia un preacord no escrit per situar les primeres oficines entre les quatre capitals comarcals. Segons va explicar Regull en aquell moment, estava previst que Vilanova acollís Territori i Sostenibilitat, Vilafranca assumís Educació i Agricultura, a Igualada s'ubiqués Empresa i Coneixement, i al s'instal·lés Cultura.

Inversió a Idíada per "anticipar" Catalunya en la recerca automobilística

Aragonès ha lloat la ubicació geogràfica del Penedès i el pes que té en l'agroalimentació i en la indústria, i ha defensat la necessitat d'injectar-hi diners "immediatament". En aquest sentit, ha anunciat que el Departament d'Empresa i Coneixement destinarà 15 milions d'euros a l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil, Idíada, ubicat a Santa Oliva (Baix Penedès).

L'objectiu, ha dit, és crear una nova pista de proves per desenvolupar el cotxe autònom i el vehicle elèctric. "El sector de l'automobilística està afrontant canvis estructurals i ens hem d'anticipar amb implicació pública", ha destacat Aragonès, tot remarcant que "cal fer inversions que permetin situar en el mapa els centres d'investigació i de transferència tecnològica de Catalunya".

En paral·lel a aquesta inversió, la Generalitat preveu obrir a finals d'aquest 2020 una nova licitació per gestionar el centre de Santa Oliva, de manera que s'actualitzarà l'actual contracte, vigent des del 1999 i "obsolet", ha reconegut Aragonès.

El vicepresident ha fet aquests anuncis en el marc d'una reunió a Vilafranca del Penedès amb tots els delegats territorials del Govern. A la trobada han participat Albert Castellanos, secretari general de la Vicepresidència, Pere Regull, (Penedès), Juli Fernández (Barcelona), Pere Vila (Girona), Ramon Farré (Lleida), Óscar Peris (Tarragona), Alba Camps (Catalunya Central), Xavier Pallarès (Terres de l’Ebre) i Rosa Amorós (Alt Pirineu – Aran).

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No