Ple municipal

El ple de Vilafranca aprova una moció de suport a la sanitat pública i a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

Regull va matisar que “l’Hospital no ha de tornar a ser un referent perquè ja ho és, el que hem de reclamar és que ho continuï sent ara i en el futur dotant-lo de les eines necessàries”

El ple de Vilafranca aprova una moció de suport a la sanitat pública i a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. Ramon Filella

El ple de Vilafranca aprova una moció de suport a la sanitat pública i a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal de novembre de l’Ajuntament de Vilafranca va estar marcat per la presentació de diferents mocions per part dels partits locals. De totes elles en va destacar una presentada de manera conjunta per la CUP i pel PSC a petició de la plataforma Prosanitat Pública que reclamava el suport a la sanitat pública i a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. El text va ser aprovat per unanimitat, però amb alguns matisos que van expressar les diferents formacions municipals.

L’alcalde Pere Regull va intervenir en el debat reclamant un petit canvi en el redactat de la moció que, en primera instància, demanava que l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès tornés a ser un referent del sistema de sanitat pública. Regull va matisar que “l’Hospital no ha de tornar a ser un referent perquè ja ho és, el que hem de reclamar és que ho continuï sent ara i en el futur dotant-lo de les eines necessàries”. Per aquest motiu va reclamar que hi hagi una millora en el finançament del servei.

Per la seva banda, Francisco Romero (PSC) va incidir en la necessitat de controlar el correcte funcionament del consorci sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, mentres que Maria Sardà (ERC) va recordar que en el pressupost de la Generalitat de l’any 2022 hi ha la voluntat d’aplicar millores en la sanitat pública del país i també en la de l’Alt Penedès. Montse Romagosa (Vilafranca en Comú), que s’estrenava en aquest ple substituint el seu company de formació, Ramon Arnabat, va incloure en el debat la necessitat de pensar també en el sistema d’atenció primària i la manera de reforçar-lo.

La discussió va finalitzar amb la intervenció de Jordi Junyent, representant de la plataforma Prosanitat Pública, que va agrair el suport per unanimitat de totes les formacions municipal vilafranquines.

La resta de mocions que es van presentar a la sessió d’aquest mes de novembre es van acabar aprovant per unanimitat, una situació ben poc habitual. ERC en va fer públiques dues, una per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal a Vilafranca i la segona amb motiu de la jornada reivindicativa del 25-N, dia internacional contra la violència envers les dones, en la que es demanava du a terme més accions des del govern municipal. La CUP en va presentar una altra reclamant l’increment de punts liles al municipi i fer front a les violències masclistes i Ciutadans una darrera per efectuar un estudi sobre la possibilitat d’instal.lar parcs de calistènia.

La resta del ple va transcórrer sense grans daltabaixos i amb l’aprovació de diferents dictàmens de càracter tècnic entre els que va destacar el de l’inici del procediment de renovació del contracte de manteniment de les zones verdes, parcs i jardins del municipi per un valor d’2.9 milions d’euros pels dos anys de durada del contracte o l’acord per establir les bases reguladores per a concessió d’ajudes econòmiques i subvencions a entitats animalistes que treballen a Vialfranca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local