Exposicions

I l’esquerda i la llum, de la fotògrafa Maria Vernet

Sala dels Trinitaris 13-01-2017 | 20:00
I l’esquerda i la llum, de la fotògrafa Maria Vernet

La fotògrafa presenta a la Sala dels Trinitaris una antologia de la seva obra més recent, que s’inaugura divendres a les 20 hores

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

Nascuda a Tarragona l’any 1979, la jove fotògrafa Maria Vernet presenta a la Sala dels Trinitaris una antologia de la seva obra més recent. Un viatge introspectiu pels neguits vitals d’aquesta artista llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l’any 2006 i que des de l’any 2008 exerceix de docent de fotografia en un Centre Penitenciari del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta exposició, a banda de veure més d’un centenar de fotografies de Maria Vernet, l’artista ens mostra també pintures, fotografies intervingudes, escultures i alguna performance.
L’objectiu principal de Maria Vernet és donar ànima a la matèria, amarar-la del sentit vital de les emocions que l’empenyen a fotografiar, a crear.
                                                      
Maria Vernet 1MUJER és Graduada en Arts aplicades i Oficis artístics en l’especialitat de Pintura Mural a la Llotja de Barcelona l’any 2000. Llicenciada en Belles Arts, a la Universitat de Barcelona, juny del 2006; cursà l’últim curs amb una Beca Sèneca a l’UCM de Madrid. Fou a la Universitat on centrà els seus estudis en les especialitats de fotografia i escultura. Durant la seva estada a Madrid  comença un programa de ràdio al Círculo de Bellas Artes, Ràdio Círculo, setmanal, experimental, basat en la creació artística i l’atzar: 1HOMBREY1MUJER. Realitzadora també de diverses performances (STRIPART 2005, CREA 2005, REMOR 2006, RAI 2006, PUENTES SONOROS 2008, BOPART 2008, Librería Central del Raval. Barcelona 2009…), la seva tasca artística ha estat reconeguda amb diversos premis: 1r. premi de Fotografia en el 14è. Concurs Universitari de Fotografia, C.M.U. Penyafort, U.B. Barcelona 2005. 1r. premi d’escultura en el IX Concurs Internacional d’Escultures de neu, l’any 2005, Or en la Categoria d’Escultors independents, Encamp-Pas de la Casa, Andorra. Premi de la Generalitat de Catalunya per la feina realitzada a càrrec del Taller de Fotografia, Imatge i Comunicació, juny 2010.

Ha participat en diferents exposicions i publicacions destacables: Col·lectiva a l’Espai Pere Pruna del Districte de Sant Gervasi, juny del 2001. Mostra col·lectiva a la Universitat de Belles Arts de Barcelona, juny del 2004. Exposició monogràfica de Pintura, Fotografia i Escultura al Centre Cultural de l’Hospitalet, Collblanc-La Torrassa, gener del 2005. Exposició de fotografia a C.M.U. Penyafort, Universitat de Barcelona, gener-febrer del 2006. Concurs d’escultura de la Universidad Complutense de Medicina de Madrid, agost del 2006, on quedà finalista. Exposició col·lectiva Dones que miren Blues, en el C.C Centre Cultural del Hospitalet Collblanc-La Torrassa, desembre del 2006. Exposició col·lectiva d’Escultura, a la Biblioteca Central d’Igualada, l’any 2007. Intervenció fotogràfica als carrers d’Olot, Encara és primavera, juny del 2008. Participació en l’ EXPO Saragossa, pavelló de Croàcia, estiu del 2008. Exposició de Fotografia i Escultura, Sala Municipal del Tint, Banyoles juliol-agost del 2008. Exposició de Fotografia al CP Lledoners, Retratos i tratos, juny del 2009. Realització dels retrats del Calendari Solidari per Pallassos sense Fronteres, Manresa hivern del 2010. Exposició de Fotografia Als braços de Durga, Primavera Fotogràfica Sant Joan de Vilatorrada, juny 2011.

La inauguració de l’exposició I l’esquerda i la llum anirà a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i tindrà lloc aquest divendres 13 de gener a les 8 del vespre. L’artista en farà també una visita comentada. La mostra  es podrà visitar fins al diumenge 19 de febrer en horari de dimecres a divendres, de 17 a 20h, i dissabtes i diumenges de 18 a 20h.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert