Exposicions

Silenci’s, sis artistes interpreten el silenci

Vilafranca del Penedès | Sala dels Trinitaris | 22-09-2017

Silenci’s, sis artistes interpreten el silenci

Els artistes que formen part d’aquest projecte són: Jordi Tolosa, Albert Bayona, Carme Garolera, Ricard Aymar, Ignasi Villares i Félix Blume. Cadascun d’ells s’apropa i expressa el sentiment i la sensació del silenci des de perspectives diverses.
El projecte expositiu està estructurat en cinc espais que contemplen el silenci des de diferents vessant:
Els espais físics. El silenci com a buit. El silenci des d’un vessant físic i corpori, parlar d’aquest “tall” entre el so i el no so. Entre el so i el silenci.
El silenci de la natura. L’espai –territori- versus l’individu. La mirada a l’exterior i la contemplació del paisatge sense la presència de l’ésser humà. La potència del buit com a generador.
El silenci individual. La remor constant i única del mateix individu, amb l’atenció posada en el més profund i essencial del cervell com a òrgan generador.
La societat. El llenguatge i el silenci com a elements vertebradors del pensament, la cultura i l’art.
El silenci de la mort. El buit, l’absència i la pèrdua. El final de la vida i la relació amb el que roman. El silenci com a element d’inici i final.

Els artistes
Jordi Tolosa (Barcelona, 1956). La trajectòria d’aquest artista ha estat marcada per la realització d’un treball que s’ha mostrat de manera pausada, però am una llarga trajectòria, en treballar incessantment en l’aprofundiment de l’anàlisi dels elements que han caracteritzat sempre la seva obra. El plantejament de la importància de la paraula és molt present en la seva obra. No han faltat reconeixements al seu treball com l’accèssit al Premi Biennal Museu d’Art Modern de Tarragona (2012) o el 1r Premi ART-FAD d’Or (2012), el Premi Escultòric Torrelavit (2010) i la Menció  Honorífica del 34è Premi Julio Antonio d’Escultura.
Ignasi Villares (Manresa, 1955). Estudis de Belles Arts. Doctorat en Història de l’Art. El seu treball ha estat realitzat des de diferents disciplines, ja sigui la pràctica artística o la docència i el treball d’investigació i recerca plàstica. Ha estat professor en diversos instituts i ha impartit classes d’Art a la Llotja de Barcelona.
Xavier Roca Lujan (Barcelona, 1955). Estudis d’Enginyeria a la UPC. Belles Arts Sant Jordi. Vídeo a l’ Institut del Teatre de Barcelona. Amb interessos variats en el món del teatre, cine i fotografia. Treballs de fotografia a partir de 1973. Curtmetratges presentats al Festival de Cine de Barcelona. Curt d’animació guanyador del concurs de la distribuïdora audiovisual Drac Màgic. Treballs amb diferents companyies de teatre. Direcció de muntatge de nombroses exposicions. El treball fotogràfic i videogràfic actual te a veure amb les textures que provoquen els moviments fluids, vistos amb una perspectiva macro.
Felix Blume (Narbone, França, 1984). Artista sonor, enginyer de so i investigador de sonoritats. Va estudiar a l’Institut Supérieur des Arts (INSAS) a Bèlgica; va realitat un BTS (Diploma de Tècnic Superior) en l’àrea audiovisual a França. Ha col·laborat amb diversos directors de cinema i artistes visuals com Frncis Alys. El seu treball està centrat en la creació de so per a pel·lícules de tall documental, ficció i videoart.
Albert Bayona (Lleida, 1954). Artista visual i promotor cultura. Des de l’any 1986 es dedica a la docència a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida, de la que fou director entre els anys 1995 i 2000. Els seus treballs incorporen diferents disciplines: pintura, dibuix, fotografia, vídeo, tecnologies digitals i música. Dirigeix la programació artística de la Galeria Perifariart i de les sales d’exposició municipals del Roser i Sant Joan i duu a terme funcions de codirector de la Mostra de Cinema d’Animació de Lleida Animac.
Carme Garolera (Mataró, 1955). Llicenciatura en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Especialitat Pintura. Professora de Dibuix Artístic, Cicle Superior d’Il·lustració a l’Escola d’Art de Disseny “Pau Gargallo” de Badalona. La seva obra, eminentment pictòrica evoca una visió molt personal sobre els mites i la natura. En les seves composicions hi apareix la fusta, l’acer, els colors purs, la fotografia o fotocòpia, formant un equilibri captivador que sempre segella amb una capa de cera.
L’exposició Silenci’s, romandrà oberta al públic fins al diumenge 29 d’octubre, amb uns horaris de visita de dimecres a divendres de 17 a 20h, i caps de setmana de 18 a 20h. La inauguració anirà a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i comptarà amb la presència dels artistes participants a la mostra i pel seu comissari, l’artista Jordi Tolosa.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!