Agenda del Penedès

Exposicions

Sense trama: l’artista Teresa Pla Belío presenta un conjunt de la seva obra escultòrica

Vilafranca del Penedès | 02-03-2018 fins 01-04-2018

Sense trama: l’artista Teresa Pla Belío presenta un conjunt de la seva obra escultòrica

Teresa Pla Belío (Barcelona, 1947) resideix, des de l’any 2010 a Sant Pere de Riudebitlles. És tècnica en Arts Aplicades i Oficis Artístics i especialista en Disseny d’interiors i enquadernació artística de llibres, per l’Escola Llotja de Barcelona.

L’aprenentatge de diverses tècniques tèxtils l’ha realitzada en cursos i estades a Barcelona, Bèlgica, Anglaterra, França i Nova Zelanda.

Ha obtingut diferents les beques per realitzar stages amb artistes internacionals: “The experiment in International living” a Estats Units; “II Taller de Otoño” a Madrid atorgada pel Ministeri d’Indústria; “Plain Air” a Lubwiewice (Polònia) atorgada pel Ministeri de Cultura polonès i va rebre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya un ajut per aprofundir  en els teixits maoris a Nova Zelanda.

Ha obtingut premis de disseny per dues peces: Pedretes tèxtils i T-Ptes.

Per bé que aquesta serà la seva primera exposició individual a Vilafranca, Teresa Pla ha participat, des de l’any 1979 en nombroses exposicions tant col·lectives com individuals. La seva obra s’ha mostrat a Grècia, Eslovàquia, Argentina, Alemanya, Bèlgica, Polònia, Hongria, Dinamarca, Japó, Polònia, Finlàndia, Barcelona, Estats Units, Xile, Barcelona, Màlaga, Terrassa.  També va ser present a la VII Biennal d’Art Riudebitlles.

Es membre del col·lectiu Ardhara i va participar en la primera mostra col·lectiva d’aquest col·lectiu l’any 1985. Actualment forma part del col·lectiu d’artistes Riudebitlles Territori d’Art.

La Sala dels Trinitaris mostrarà a partir d’aquest divendres 2 de març i fins al diumenge 1 d’abril, l’obra d’aquesta gairebé desconeguda artista, si bé reconeguda internacionalment, tal i com ho demostra la seva presència a publicacions com The new textiles Trend and Taditions (Londres-USA); International textile desing (Londres); Molas (USA); Fiberats desing book Six (USA); Biosfera (Barcelona; Textildata (Terrassa) i Fiberarts desing book Seven (USA).

“Sense trama” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, els dissabtes de 18 a 20h i els diumenges de 12 a 14h. La inauguració tindrà lloc aquest divendres 2 de març, a les 20h, i anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!