Agenda

Altres

Dia Internacional de la Dona a Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes | 08-03-2018

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes se suma un any més a la celebració del dia internacional de les dones, el dijous 8 de març, amb la lectura d’un manifest que tindrà lloc a les 11.30h simultàniament a Ribes, davant de la Casa de la Vila, i a les Roquetes, a la plaça Vinya d’en Petaca.

Dia Internacional de la Dona a Sant Pere de Ribes

El manifest d’enguany, consensuat per la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis, reivindica “la bretxa salarial, la diferència de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina, que és una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica”. El document  també recorda que “les dones formen part de la societat, part activa, principal i bàsica pel desenvolupament de la societat, del futur. Per poder avançar, com a societat, s’ha de tenir en compte a totes les persones, indistintament, del sexe que tinguin”.

Així mateix, l’Ajuntament s’adhereix a la vaga feminista del dia 8 convocada per organitzacions socials i el moviment feminista i secundada, entre d’altres, pels sindicats majoritaris i que comportarà aturades laborals de dues hores per denunciar la desigualtat, la precarietat i la violència vers les dones. Per aquest motiu tots els serveis municipals estaran fora de servei de 12h a 14h.

El municipi també acollirà altres accions i activitats en motiu d’aquesta celebració. Les nits del 7 i 8 de març les façanes de la Casa de la Vila i de l’edifici institucional de les Roquetes a la Vinya d’en Petaca s’il·luminaran de color lila per commemorar el Dia de la Dona. El divendres 9, a les 19h, es farà la inauguració de l’exposició col·lectiva de fotografies “En femení plural” organitzada per Globalitza’t-e a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes i que es podrà veure fins al 29 de març. Per últim, el dissabte 10, a les 12h, es durà a terme la xerrada-col·loqui “El llarg camí cap a la igualtat de la dona”, organitzada pel Moviment d’Esquerres (MES), al centre cultural El Local de Ribes. Serà un xerrada a dues veus amb l'Amèlia Barbero, presidenta de l'associació gironina “Valentes i acompanyades” que lluita contra els matrimonis forçats; i la Jordina Freixanet, activista femenina que pertany entre d'altres col·lectius a la Fundació Ferrer i Guàrdia i al Grup de Dones de Lleida. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès