Fires i festes

44a Setmana Cultural de Cubelles

Cubelles | Diferents indrets | 12-04-2018 fins 29-04-2018

44a Setmana Cultural de Cubelles

Dijous, 12 d’abril

A les 19.30 h., al Centre Social, presentació de la novel·la Els col·leccionistes de Núria Jané, arxivera municipal de l’Ajuntament de Cubelles, a càrrec de Josep Lluís Villanueva, periodista; Carme Rigol, de l’Agència de Traducció Literària TRADBCN, i Jordi Castelló, editor d’Stomberg Editorial.

Divendres, 13 d'abril

A les 19.30 h., a la a la sala d’actes de la Parròquia, projecció de la pel·lícula El Mas de l’Escarré, imatges gravades als anys 30 i 40 del segle passat sobre l’enclavament del mas i de la història del territori, continua amb les reformes a l’entorn, les tasques agrícoles, la cerimònia del salpàs i amb imatges de la Cubelles de l’època. Organitza Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell i l’Arxiu municipal.

Dissabte, 14 d'abril

A les 11.30 h., al Pati de Ponent, vermut literari amb Asesinos Inocentes, de Javier Abásolo presentat per Xavier Borrell. Organitza Cubelles Noir.
A les 18.00 h., al Pati de Ponent del Castell de Cubelles, presentació del conte Canalla! A la recerca del Llúpol!, per l'autora Marta Vidal. Conte il·lustrat per Joan Turu i editat per l'Associació El Cubell. Presentació de la restauració del gegantó Llúpol Quintet. Organitza El Cubell i col·labora l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

Diumenge, 15 d’abril

A les 11.30 h., al Pati de Ponent del Castell, Vermut literari amb Lleugera Sang, de Xavier Zambrano presentat per Yoli Garcia. Organitza Cubelles Noir.
A les 11.30 h., a la plaça de la Sardana, ballada de sardanes amb la Cobla Maricel i la participació dels alumnes de primària de les escoles del municipi. Es dedicarà l’última sardana a la commemoració dels 10 anys del Voluntariat per la llengua a Cubelles amb una anella de germanor. Organitza Agrupació Sardanista Anella Oberta i el Consorci per la Normalització Lingüística.

Dijous, 19 d’abril

A les 17.30 h., a la sala d’actes de la Parròquia, lectura de textos d’autors catalans a càrrec d’alumnes de 1r cicle d’ESO de l’Institut Cubelles en commemoració de l’any Fabra. Organitza Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell i Departament de Català de l’Institut Cubelles
A les 19.00 h., al Centre Social, presentació de la trilogia de poemes Arrels, L’esperit de la terra i Terra ferida, de Francesca Calaf i presentació a càrrec de Josep Lluís Villanueva. A continuació, lectura de poemes de l’autora.

Divendres, 20 d’abril

A les 17.00 h., al carrer Colom, davant de la Biblioteca Municipal Mn. Joan Avinyó i Andreu, taller en anglès de confecció de roses a càrrec de Kids&Us Cubelles.
A les 17.30 h., a la Biblioteca Municipal Mn. Joan Avinyó i Andreu, lectura de llibres interactius en anglès a càrrec de Kids&Us Cubelles. Aforament limitat.
A les 18.00 h., a la sala Sociocultural, representació del conte Les tres llegendes de Sant Jordi. Qui diu la veritat?, a càrrec de Montse Panero.
A les 19.00 h., a la sala Sociocultural, lliurament de premis del 22è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari 2018. Obertura de l’acte, a càrrec del jove cubellenc Dani El Mago, que oferirà durant la gala un espectacle de màgia sorprenent. Durant el lliurament de guardons, el Grup de Teatre del Casal de Cultura farà lectura del poemes guanyadors.

Dissabte, 21 d’abril

A les 11.00 h., davant de la Biblioteca Municipal Mn. Joan Avinyó i Andreu, espectacle Els contes perduts, de la companyia de teatre La Porta de Fusta.
A les 18.30 h., a la sala Sociocultural, obra de teatre La Llegenda de Sant Jordi, a càrrec dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Cubelles. Entrades: 2,50€, a taquilla.
A partir de les 21.00 h., a la plaça del Centre Social, sopar popular i concert amb Balkan Paradise Orchestra i dj Roc Ruddock. Organitza El Cubell.

Diumenge, 22 d’abril

A partir de les 8.00 h. i fins a les 13.30 h., 11è Concurs de pintura ràpida. Inscripció i segellat dels bastidors al Centre Social a partir de les 8.00 h. Bases del concurs a cubelles.cat.
A partir de les 10.00h., al carrer Major, 20a Trobada de Puntaires i de Patchwork amb la participació de puntaires d’arreu de Catalunya i de les entitats Labors de Cubelles i Puntaires Cubellenques. Hi haurà estands de productes artesans, llibres i trobada de col·leccionistes de plaques de cava.
De les 10.00 h. a les 14.00 h, a la plaça del Castell, jornada de portes obertes de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb activitats i tallers infantils dedicats a Charlie Rivel.
A partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell, itinerari didàctic per a la visita pública del castell de Cubelles.
A les 12.00 h., davant de l’església, inici de la cercavila de balls blancs de l’Agrupació de Balls Populars pel pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Jacint Verdaguer, c. Nou, c. Colom, pl. de Santa Maria, c. d’Anselm Clavé i ballada final a la pl. de la Vila.
A les 14.00h., a la plaça del Centre Social, dinar popular. Venda anticipada de tiquets al Centre Social. Organitza APBC.  
Dilluns, 23 d’abril

De les 11.00 h. a les 13.00 h., a la plaça de la Font, programa especial en directe per Ràdio Cubelles
Durant tot el dia, parades de llibres i roses i el racó d@ls artistes de Cubelles a la plaça de la Font, carrer Colom i plaça de Santa Maria.
Durant el matí, visita guiada al Castell de Cubelles per als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Cubelles, a càrrec d’Arc Gestió Cultural.
Dimarts, 24 d’abril

A partir de les 10.15 h., pel nucli antic, visita guiada als alumnes de 1è de Batxillerat de l’IES Cubelles realitzada per el GEC Amics del Castell amb la col·laboració de l’Institut Cubelles.
Divendres, 27 d’abril

A les 19.30 h., a la sala d’actes de la Parròquia, projecció de l’obra de teatre Avi jove vol companyia, de Lluís Coquard, interpretada per la tramoia de l’Aliança l’any 2004. Organitza el Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.
Dissabte, 28 d’abril

A partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell, itinerari didàctic per a la visita pública del Castell de Cubelles.
Diumenge, 29 d’abril

A partir de les 11.00h, a la plaça del Castell, itinerari didàctic per a la visita pública del Castell de Cubelles.
A partir de les 18.00 h, a l’església de Santa Maria, 14è Festival de Cant Coral Vila de Cubelles amb la participació de l’Orfeó Renaixença de Mollerussa, la coral Rocafort de Sant Julià de Lòria (Andorra) i les corals Cor L'Espiga, Cor Espig@ XXI i les Espiguetes del Cor l'Espiga de Cubelles.

Lloc i adreça de l'acte

  • Cubelles
  • Diferents indrets
  • diferents horaris

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!