Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Tertúlia de La Unió: "El catalanisme a debat"

Vilanova i la Geltrú | 28-04-2018

Tertúlia de La Unió:

Catalunya es va construint amb l’aportació de tothom.

El nostre país ha hagut de superar moments difícils, dramàtics en el devenir de la història.

I de tant en tant sorgeixen personalitats que poden donar una empenta a la reconstrucció després d’alguns períodes foscos i grisos, o que han sabut mantenir amb dignitat la legitimitat de les institucions, o que a  través del govern implementar un nivell d’autogovern major.

Ens proposem a traves de tres d’aquestes personalitats en la història de Catalunya Josep Tarradellas, Josep Benet i Jordi Pujol analitzar i debatre com el catalanisme ha estat  tranversal i  ha estat també el motor de la construcció nacional.

Tres polítics discrepants i un país Benet, Pujol  i Tarradellas. És el títol de la tertúlia en que es confrontarà als biògrafs de Tarradellas i Benet Josep Maria Ràfols i Jordi Amat i l’autor de les memòries de Pujol, Jordi Cuyàs que analitzaran el paper  de cada una d’aquestes personalitats va tenir en la construcció del relat polític de la Catalunya dels segle XX.

Es conegut el seu enfrontament però malgrat aquestes discrepàncies a vegades polítiques a vegades estrictament personal tots tres van contribuir i molt a la construcció del país.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!