Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del llibre Tal com raja. Reflexions anarcofeministes

Vilanova i la Geltrú | Ateneu Vilanoví | 20-04-2018

Presentació del llibre Tal com raja. Reflexions anarcofeministes

L'Ateneu Vilanoví acull, aquest divendres a les 19,30h, la presentació del llibre “Tal com raja. Reflexions anarcofeministes”, de l'autora cunitenca Mireia Redondo Prat. El llibre, que és un recull de diferents escrits de l’escriptora, s’interroga sobre la història del feminisme de classe, el paper de les dones en la lluita contra el feixisme, o les causes culturals i socioeconòmiques de la violència de gènere, i forma part de les publicacions de l’editorial Descontrol (2017).

Amb la presentació d’aquest text anarcofeminista, l’Ateneu Vilanoví vol plantejar una jornada de debat entorn el desafiament als autoritarismes i la construcció des de la base d’una societat més igualitària, de la qual l’anarquisme pot ser-ne un dels referents. Segons Mireia Redondo Prat, cal que el feminisme sigui, per als espais de les esquerres, molt més que una façana i que aconsegueixi transformar les pràctiques quotidianes i personals, a més de les organitzacionals, atès que fins i tot en les esqueres encara hi perduren maneres de fer masclistes. Així mateix, cal que el feminisme recuperi la seva radicalitat per fer efectiva la igualtat, treballant per abolir el racisme, el feixisme i l’explotació de classes. I sobretot, cal posar damunt la taula la qüestió de l’autodefensa com un conjunt d’accions necessàries per protegir les llibertats i drets de les dones.

La presentació i debat, obert a la ciutadania, s’acompanyaran d’un sopar de pintxos solidaris. A més, l’Ateneu vilanoví acollirà també l’assemblea de la CUP sobre la governança a Vilanova i la Geltrú després del trencament del pacte de govern sociovergent.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!