Agenda del Penedès

Fires i festes

Diada de Sant Jordi a la masia Cabanyes

Vilanova i la Geltrú | 22-04-2018

Diada de Sant Jordi a la masia Cabanyes

Homenatge a la poesia, Manuel de Cabanyes i homenatge a Maria Aurèlia Capmany en la difusió de la seva vida i obra coincidint amb el centenari del seu naixement. Per aquest homenatge comptarem amb la presentació de la vida i obra de l’escriptora a càrrec de Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, professora de llengua i literatura catalana i crítica literària, amb la col·laboració de l’escriptor Oriol Pi de Cabanyes. Acte seguit es farà lectura encadenada d’una selecció de fragments de la  seva obra.
Finalment, tindrà lloc l’encadenat de paraules i poemes en homenatge a la poesia, amb la participació d’aquelles persones que vulguin posar-hi la seva veu. 

Aquest Sant Jordi,  a més de la lectura encadenada de poemes de Manuel de Cabanyes – una tradició de ja fa 7 anys, el “Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” col·labora amb l’Any Maria Aurèlia Capmany en la difusió de la seva vida i obra.

Finalment, l’encadenat de paraules i poemes,  conclou amb l’homenatge a la poesia, amb la participació d’aquells i aquelles que vulguin posar-hi la seva veu.

Celebrem l’homenatge amb la convicció que el reconeixement i la memòria dels nostres poetes i poetesses, la poesia encadenada, la creació literària i la participació ciutadana  –a la casa on va viure i va escriure  Manuel de Cabanyes– ens acosten a la figura de Manuel de Cabanyes i als poetes i poetesses que ens conviden a una lectura sobre la ciutat i el país.


L’acte és obert a la participació ciutadana i tindrà lloc als Jardins de la Masia d’en Cabanyes.

Acte conduit per la periodista Laura Marín

11h- LECTURA POÈTICA I BIOGRÀFICA DE MANUEL DE CABANYES
Presentació a càrrec de Xavier Solà de Andrés, “cabanyista”, especialista i estudiós de l’autor. Lectura voluntària i encadenada de poemes seleccionats a partir del llibre “Manuel de Cabanyes. Poemes essencials amb selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes”,  que s’intercalarà amb la lectura de relats biogràfics de l’autor.

11h45- PAUSA APERITIU
Gentilesa de Coquo Càtering i Celler de Viticultors del Garraf, que col·laboren a l’acte oferint un petit aperitiu i copa de cava.

12h- LECTURES DE MARIA AURÈLIA CAPMANY
Presentació de la vida i obra de l’escriptora a càrrec de Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, professora de llengua i literatura catalana i crítica literària, amb la col·laboració de l’escriptor Oriol Pi de Cabanyes. Acte seguit es farà lectura encadenada d’una selecció de fragments de la  seva obra.

12h45- LECTURES DE MARIA AURÈLIA CAPMANY
Lectura lliure i voluntària de poesia, amb introducció per part del poeta vilanoví Francesc Pasqual i Moster.
La Biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà un espai de lectura de contes infantils així com una selecció de llibres de poesia. També es podran adquirir roses gràcies a la col·laboració de la La Creu Roja.  

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!