Fires i festes

13è Agromercat i Retorn dels Indians a Ribes

Sant Pere de Ribes | Diferents indrets 15-06-2018 fins 17-06-2018 | diferents horaris

Sant Pere de Ribes tornarà a reviure durant tres dies l’època dels indians de final del segle XIX i principi del XX amb la segona edició de “EL RETORN DELS INDIANS”, un esdeveniment que engloba història, patrimoni, cultura i gastronomia, principalment.

13è Agromercat i Retorn dels Indians a Ribes

Des de la tarda del divendres 15 de juny i fins a la nit del diumenge 17, un ampli ventall d’activitats programades s’aniran succeint amb la finalitat última de donar a conèixer el llegat d’aquells avantpassats que van marxar a fer les Amèriques i van tornar havent fet fortuna i deixant empremta al municipi.

“Aquest esdeveniment, que l’any passat ja va ser molt innovador i amb molt èxit de participació”, ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “tindrà encara més activitats al voltant del fenomen que commemorem”. Hi haurà noves rutes teatralitzades, actuacions musicals, balls, tallers gastronòmics, animació i ambientació al carrer, mostra d’oficis, botigues i artesans al carrer. Tot plegat amb la presència del 13è Agromercat a la plaça Marcer i la participació d’una trentena de productors agroalimentaris i artesanals del nostre territori que oferiran els seus productes i la possibilitat de degustar i tastar vins, caves, formatges, embotits, mel i tot de productes alimentaris de proximitat.

Si bé les localitzacions centrals seran la pl. Marcer, la pl. de la Vila, la pl. de la Font i els carrers de vianants de la zona, “aquest any volem entrar als espais i per això el focus d’atenció estarà posat en el propis edificis que els americanos van fer construir a Ribes i que formen part d’aquest llegat i dels nostre patrimoni”, ha avançat l’alcaldessa. En aquest sentit, el Redós de Sant Josep i Sant Pere acollirà des del 4 de juny i fins a l’1 de juliol una exposició d’imatges d’ “Edificis i espais indians de Sant Pere de Ribes” i el Teatre Bell-Lloc del Centre Parroquial farà una sessió de cineclub el dia 14 de juny amb la pel·lícula “Los últimos de Filipinas”. També les seus socials de les entitats Els Xulius i del GER, d’origen indià, acolliran un sopar i actuació de l’època i una xerrada, respectivament. Igualment, la nova ruta teatralitzada per conèixer els espais indians de Ribes, amb més actors i escenes d’interior, permetran veure per dins els edificis de Can Geló, l’Església nova, Ca La Nisa i la Casa de la Vila. A la plaça de la Font es recrearà una terrassa indiana i durant els tres dies també s’oferiran tallers gastronòmics i de mojitos, concerts-vermut i espectacles musicals i teatralitzats itinerants al carrer.

Segons l’alcaldessa, El Retorn dels Indians “forma part d’una estratègia que va més enllà, on estem treballant diferents aspectes vinculats als indians, com un centre d’interpretació del fet històric dels indians, així com la recuperació del patrimoni històric i el castell de Ribes, entre d’altres, per posicionar-lo i donar-lo a conèixer no només a la ciutadania de Sant Pere de Ribes sinó també a tota aquella gent que ens vulgui visitar”. Per això el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Antonio Martín, considera que “és important com a projecte de municipi, que perduri en el temps i que esdevingui un esdeveniment de referència per a Sant Pere de Ribes i la província de Barcelona”, doncs es tracta de la primera iniciativa d’aquestes característiques que es fa a la nostra demarcació.

D’altra banda, el regidor de Cultura i Comerç Local de Ribes, Josep Moya, ha destacat i agraït la implicació de les entitats, comerciants i artesans, a més de recordar que “tothom ha d’anar de blanc” per contribuir a crear una ambientació més autèntica i “a qui es vesteixin de blanc se li regalarà un barret indià” que es repartirà al punt d’informació de l’organització situat a la plaça Marcer fins a exhaurir existències. A més, com a novetat, per incentivar l’assistència de públic procedent de Barcelona, l’empresa Mon-Bus oferirà el servei del trajecte Barcelona-Ribes/Ribes-Barcelona totalment gratuït a les persones que vinguin de blanc en bus a visitar la fira. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Ensenyament

  Pam! El TDAH té una base genètica!

  Jordi Larregola

  Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més