Fires i festes

FangArt 2018, el Festival de Ceràmica del Vendrell

El Vendrell | 15-06-2018 fins 17-06-2018 | diferents horaris

A les portes de l’estiu, la plaça de Sant Salvador tornarà a acollir, per segon any consecutiu, el Festival FangArt. Durant tres dies, un dels exponents més importants del patrimoni cultural del Vendrell, el món de la ceràmica, s’erigirà en protagonista tot just davant del mar. Es presenta en format de festival amb l’objectiu que es converteixi en una cita interessant i enriquidora tant per als ceramistes com per al públic en general.

FangArt 2018, el Festival de Ceràmica del Vendrell

I és que, a banda de la venda i exposició de peces d’artistes internacionals al passeig Joan Reventós, el FangArt ofereix una atractiva programació de tallers i activitats com ara conferències, demostracions, exposicions, etc. Les activitats es desdoblen amb propostes pensades per al públic familiar i amb d’altres orientades als professionals de la ceràmica.  Enguany, moltes es dedicaran a la joieria ceràmica, una disciplina artística que de ben segur captivarà els assistents amb dissenys i tècniques singulars. És per aquest motiu que s’ha convidat a dos ceramistes joiers de referència a escala internacional: l’holandès Peter Hoogeboom i la catalana Núria Soley.

 

Relacionat també amb la joieria, els alumnes més petits de l’Aula de Ceràmica del Vendrell han creat l’exposició “Joies pel gegant i la geganta”. Aquesta exposició, preparada per fer-se a l’aire lliure, es podrà veure a la plaça de Sant Salvador. A més, han preparat unes joies per als gegants del Vendrell, les quals entregaran  als propis gegants el diumenge a la tarda. Aquesta activitat ha rebut la col·laboració de la Impremta Ramon, Motos Esteve i el Gegants del Vendrell.

 

Algunes de les activitats i demostracions que es faran a la Plaça de Sant Salvador són: “Taller de bruixetes”, “Taller de ceràmica amb plantilles”, “Decoració d’un plat policromat”, “Demostració de torn antic”, “Jugo amb el fang”, “Creació d’un cargol de mar”, “Elaboració de bols de te Chawan”... El material d’aquestes activitats està patrocinat per Ceràmica Collet, SA.

 

D’altra banda, el FangArt també incorporarà un apunt musical de la mà d’Ernest Martínez, que  conduirà l’espectacle “Testus”. Amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, “Testus” és una acció participativa, una intervenció artística pública i directa amb la finalitat de “criar música” de manera col·lectiva i en viu, permetent la interacció arcaica entre les persones i la terra a través de la terrissa; en la forma i sonoritat del test.

 

L’horari del FangArt serà el següent: el divendres de 17 h a 23 h i dissabte i diumenge d’11 h a 14 h i de 17 h a 23 h, tot i que el diumenge es tancaran les portes a les 22 h.

Lloc i adreça de l'acte

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més