Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa major de Sant Joan 2018, a Vilanova i al Geltrú

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 09-06-2018 fins 24-06-2018

Festa major de Sant Joan 2018, a Vilanova i al Geltrú

El dissabte 9 de juny “Fes-te Jove de Sant Joan!” organitzat per l’entitat Arran Vilanova, als Jardins de Francesc Macià. Concert gratuït i Botifarrada popular antirepresiva (preu 5€). La Botifarrada serà a partir de les 9 del vespre i a continuació concert de reggae i electrònica amb Birdmansound. A partir de les 11 de la nit.

El diumenge 17 de juny “9a trobada d’ Intercanvi de plaques de cava”, a la plaça Olivella de 10 a 2 del migdia.

El divendres 22 de juny l’equip d’excursionistes de l’Associació de Veïns de Sant Joan pujaran al cim del Canigó a buscar la Flama dels Països Catalans i la portaran a la nostra ciutat la tarda del 23 per poder encendre la gran Foguera.

El dissabte 22 de juny a les 22.15 hores podrem gaudir de l’espectacular Correfoc que farà l’associació cultural Ball d’Enveja al barri de Sant Joan. Començarà al Parc de la quadra d’Enveja i finalitzarà als Jardins de Francesc Macià. Al correfoc vindran dues colles convidades, els Diables de Vallbona d’Anoia i els Dimonis de Molins de Rei. L’itinerari serà des de la Torre d’Enveja, carrer Joan Llaverias, carrer de l’Aigua, carrer Josep Coroleu, carrer Jardí i Jardins de Francesc Macià.

Ara ens situem al dissabte 23 de juny on hi haurà una Tabalada a càrrec de Ball d’Enveja, serà a 2/4 11 del matí, pels carrers i places del barri de Sant Joan. I a les 12 del migdia farem el llançament dels dotze morterets al Parc de la Quadra d’Enveja. Com l’any passat la Rebuda de la Flama del Canigó serà al Parc de la Quadra d’Enveja, a 2/4 de 7 de la tarda. Arribaran els quatre excursionistes de l’Associació que han pujat el cim del Canigó per dur la Flama dels Països Catalans a Vilanova i la Geltrú, perquè tots els veïns i veïnes de Vilanova i rodalies puguin emportar-se la Flama. Enguany vindran l’entitat Sobiranista català de Cubelles, Veïns de Canyelles, Veïns de Sitges i de Sant Pere de Ribes, a buscar-la i a dur-la al seu municipi. I per aquesta rebuda comptarem amb Òmnium cultural Garraf i amb la col·laboració de l’entitat Desperta! que com cada any faran la lectura dels seus Manifest. Seguidament ballarà el Grup Sardanista de Compex i a continuació hi haurà l’actuació dels Falcons de Vilanova. Per acabar una Tabalada a càrrec de l’entitat Ball d’Enveja.

A partir de les 11 de la nit farem el tradicional ball d’Enveja, i seguidament farem l’encesa de la gran Foguera de Sant Joan amb la Flama que han anat a buscar al cim del Canigó.

Tot seguit cap a 2/4 de 12 de la nit començarà la gran revetlla a la Torre d’Enveja, amb l’actuació de l’orquestra Duet d’Ambient, organitzada per l’AV Sant Joan. Veient el gran èxit que vàrem tenir l’any passat, enguany repetim amb Duet d’Ambient.

El diumenge 24 de juny es farà una missa solemne a la Parròquia de Sant Joan, a 2/4 de 12. Per la tarda, a les 2/4 de 8, concert d’Havaneres a càrrec del grup vilanoví La petita Havana, a la plaça del Xoriguer. On es convidarà als assistents a un rom cremat. Com a novetat, enguany organitzem el 1r Torneig de futbol sala de Sant Joan. Serà el dissabte 30 de juny, torneig de 12 hores. Serà de les 8 del matí a les 8 de la tarda. A l’Institut Manuel de Cabanyes. Amb aquesta activitat hi col·labora la Lliga de futbol sala ciutat de Vilanova.

El mateix dia 24 de juny hi haurà una missa solemne, en record als veïns i veïnes que ens han deixat, a la parròquia de Sant Joan, a les 7 de la tarda. Els actes de la festa de Sant Joan finalitzaran el divendres 13 de juliol amb la inauguració i lliurament de premis del 15è concurs fotogràfic Sant Joan, organitzat pel Col·lectiu fotogràfic Fotoítaca de l’AV Sant Joan, al centre cívic Sant Joan, a les 7 de la tarda. És un concurs nacional de fotografia.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!