Activitats esportives

25è aniversari del Torneig de bàsquet 3x3

Sitges | 11-08-2018 fins 12-08-2018 | Diferents horaris

Els dies 11 i 12 d’agost 400 jugadors i jugadores d’un centenar d'equips provinents de Catalunya, de l’Estat i d’altres països com Suïssa o Andorra competiran a la Plaça de la Fragata. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 9 d’agost. Les finals de Sitges, tant júnior com sènior, es podran seguir en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals el dissabte 11 d'agost a les set de la tarda.

25è aniversari del Torneig de bàsquet 3x3

El torneig de bàsquet 3x3 celebrarà els dies 11 i 12 d’agost el seu 25è aniversari amb projecció internacional. La competició, organitzada pel Club Bàsquet Sitges i el Club Esportiu Sitgetà de Basquetbol, arribarà al seu primer quart de segle amb novetats com la participació per primera vegada d'equips europeus com Suècia i Andorra, ja que 2018 el torneig s'emmarca dins el circuit de la FIBA i això permet jugar a clubs  d'altres països.

Un centenar d'equips i 400 jugadors i jugadores de diferents edats disputaran la competició que tindrà lloc al llarg de dos dies a la plaça de La Fragata a partir de les  deu del matí. Com a novetat, dissabte 11 d'agost, es jugaran les categories júniors (U18) i sèniors tant masculines com femenines i les finals seran a les 19 hores. Diumenge, 12 d'agost, es disputaran les categories mini, infantil, cadet i veterans i les finals seran també a les 19 hores. Aquest any, per primera vegada, les finals tant júnior com sènior, es podran seguir en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals el dissabte 11 d'agost a les set de la tarda.

Enguany, la competició seguirà el reglament de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA). Els equips formats, com a màxim per 4 esportistes, jugaran partits a un màxim de 21 punts i tindran una duració màxima de 10 minuts.  Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar fins al 9 d'agost a les 23.59 hores a la pàgina web https://sitges.3x3basquetcatala.cat/t/circuit33fcbqsitges/inscription.

El 3x3 de Sitges és un dels torneigs més veterans i s'ha convertit en una competició esperada de la pretemporada per als jugadors i jugadores. A Sitges, no només hi arriben esportistes, sinó també familiars i acompanyants. L'Ajuntament de Sitges i la Federació Catalana de Bàsquet donen suport, com cada any, al torneig juntament amb empreses i comerços de la vila. La competició també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


3x3 de bàsquet,  prova oficial del Circuit 3x3 FCBQ

El torneig forma part del Circuit 3x3 FCBQ, un projecte nou i obert a tothom impulsat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que arrenca amb l'objectiu de potenciar i consolidar el 3x3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet per a totes les edats. En la seva primera edició, el circuit compta amb un total de 10 seus entre les quals hi ha Sitges, Girona, Lleida, Badalona, El Masnou, Igualada, Tarragona i Torelló.

Les categories de les diferents proves d'aquest circuit són: Mini, Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, tant en masculí com en femení. Cada categoria compta amb un equip guanyador, que jugarà la final del Circuit el proper 25 d'agost a Barcelona. En categoria Sènior masculina, l'equip que presenti el millor rànquing global després de la disputa de les 10 proves accedirà al Challenger de Berlín (finals d'agost de 2018), classificatori pel World Tour FIBA. A les categories Júnior i Sènior, el rànquing serà puntuable pel Circuit FIBA 3x3.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Ensenyament

  L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

  Jordi Larregola

  Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la