Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de Sitges 2018

Sitges | Diferents indrets | 16-08-2018 fins 26-08-2018

Festa Major de Sitges 2018

Sant Bartomeu aquest any, a petició del pradista Antoni Tudela, estarà exposat al Casino Prado Suburense, i Santa Tecla a la Fundació Ave Maria. D’aquesta manera, els recorreguts de les processons cíviques tornen al centre de la vila i en el cas de la de Sant Bartomeu, el tram final seguirà el de la processó però a l’inversa com a petit homenatge al 175è aniversari del recorregut històric.

La lectura del Pregó el 19 d’agost serà, tal com marca la tradició, l’acte que servirà per donar el tret de sortida oficial a Sant Bartomeu, una de les festes més esperades i amb major tradició de Sitges i que finalitzarà el 26 d’agost. Durant aquests dies, la comissió ha preparat una Festa que pretén sobretot “cuidar el patrimoni”, un “patrimoni que és de tots”, tal com ha subratllat Maica Díez-Alcón. La presidenta de la comissió ha explicat que “enguany comptem amb una comissió gran i de molts àmbits diferents, però sobretot formada per balladors. És important que tothom sàpiga que passa fora de les parcel·les de cada ball per cohesionar i aconseguir una Festa més lluïda”.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha agraït “la feina de la presidenta i de tota la comissió que ens ha preparat un ampli programa d’activitats on destaca la programació musical, una gran aposta enguany”. La regidora ha reconegut també els que seran els principals protagonistes de la festa.

Aquesta serà una Festa Major marcada sobretot pel record de persones que han estat estretament vinculades a la Festa i que han traspassat recentment. El programa recull un article del Cronista Oficial de la Vila, Joan Yll, dedicat a Jofre Vilà i Joan Josep Rocha, i la comissió homenatja a Ramon Soler.

Enguany hi haurà tres aniversaris importants que la comissió no ha volgut deixar de banda, com és el cas dels 90 anys de l’Himne a Sitges, del Mestre Manel Torrens, que interpretarà la Suburband per Festa Major; els 40 anys de l’Agrupació de Balls Populars que farà l’ofrena i el llançament dels Morterets de Santa Tecla i els 25 anys de la Jove de Sitges que s’encarregarà de l’Ofrena i els Morterets de Sant Bartomeu.

La igualtat de gènere és també un altre dels pilars d’aquesta Festa Major i en aquest sentit, el programa presenta un article que explica els rols de gènere dins la celebració.  Aquesta serà una festa molt sensibilitzada i activa pel que fa al rebuig cap a les actituds i les agressions sexistes. Sitges comptarà amb material de sensibilització treballat per la Regidoria de Benestar i Família que, sota el lema Jo miro la Festa amb respecte. I tu?, vol donar a conèixer els passos a seguir i on adreçar-se en cas de patir o presenciar qualsevol agressió sexual. A més, amb l’adquisició del programa es lliura una polsera amb lema “No és no”.

El programa compta aquest any amb una part interactiva. I és que diferents articles incorporen un codi QR que permet al lector connectar amb vídeos com el primer 4d8 descarregat per la Colla Jove de Castellers de Sitges, escoltar l’Himne a Sitges, veure l’entrada de Sant Bartomeu 2017 amb Ramon Soler com a pendonista, i també es pot descarregar el cartell musical. Les persones que vulguin adquirir el programa ho poden fer a la paradeta de la comissió, on també hi haurà la resta del marxandatge de la festa com una de les principals novetats d’enguany: els domassos de Festa Major. Especialment dissenyats per a la festa amb l’objectiu de “Vestir Sitges” i guarnir balcons i façanes en un pròposit marcat per la comissió i que pretén recuperar una antiga tradició.

Com a novetats en el programa d’actes, s’incorpora l’Escola Municipal de Música amb l’acte Un hipopòtam a la banyera a càrrec de l’Escola Municipal de Música, es canvia l’hora del trasllat de Sant Bartomeu, que serà a les 21.30h, i s’ha creat un vermut musical amb botifarrada per Santa Tecla, després del llançament dels 21 morterets, per compartir les hores d’espera fins a l’inici de la processó cívica. Els tiquets es poden adquirir a un preu de 5 euros al Janio´s Bar. 

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Diferents indrets
  • Diferents horaris

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!