Música, concerts, balls

Concert solidari en benefici de l’ACAH

Vilafranca del Penedès | 28-09-2018

Concert solidari en benefici de l’ACAH

L’espectacle s’engloba dins del projecte COR ARTIS, una iniciativa coordinada i dirigida per la pianista Maria Ivanovich. Tots els diners recaptats es destinaran a la investigació d’aquest tipus de malalties caracteritzades per la degeneració cerebral i espinal progressiva, i a la millora de la qualitat de vida dels malalts. Durant el concert, que començarà a les 8 del vespre, on Víctor Jiménez Díaz (contratenor), Nikola Tanaskovic (acordió) i Maria Ivanovich (piano) interpretaran peces solistes de música clàssica.

L’idea de COR ARTIS
COR ARTIS neix de la pianista Maria Ivanovich, presidenta i fundadora de l’Associació Mundial de Professors de Piano, per crear projectes artístics, principalment concerts de música clàssica i obtenir recursos destinats a l’ajuda d’associacions i pacients de malalties minoritàries i amb escassos fons per a la investigació. Durant el 2018 i el proper any, s’han planificat diferents concerts arreu del territori, el primer d’ells a Vilafranca del Penedès. Dedicat a la música clàssica, hi actuaran Víctor Jiménez Díaz, uns dels millors contratenors del país amb una gran projecció internacional, Nikola Tanaskovic, un dels millors acordionistes del món i guanyador del premi “Primer Palau” per a la millor interpretació de música catalana el 2017, Maria Ivanovich, pianista resident a Barcelona i Gil Dori, compositor israelià i doctor en composició per la Universitat d’Arizona, que pateix atrofia muscular y participa en un grup d’investigació musical a la Universitat Pompeu Fabra. El cor Polifònica de Vilafranca també actuarà durant el concert.

Una malaltia poc coneguda
Aquest espectacle se suma al llistat d’iniciatives i projectes que l’ACAH organitza per a recaptar fons per a continuar investigant les atàxies, considerades malalties minoritàries –afecten a 1 persona de cada 2.000. Els seus símptomes engloben problemes de coordinació, equilibri i parla, fins a arribar a malalties cardíaques o disfuncions greus que poden ser invalidants per l’autonomia personal. 1 de cada 2 atàxies és hereditària i la majoria no tenen tractament a dia d’avui. És per aquest motiu que l’ACAH treballa en l’impuls de la recerca biomèdica.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!