Agenda del Penedès

Altres

Quinzena de l'Economia Social i Solidària a l'Alt Penedès i Garraf

Vilafranca del Penedès | Diferents indrets | 24-09-2018 fins 07-10-2018

Quinzena de l'Economia Social i Solidària a l'Alt Penedès i Garraf

Entre la trentena d’activitats hi ha dues exposicions (Memòria del cooperativisme, a Vilafranca, i Construeix un món millor. Fes Cooperativa, a Sitges); dues jornades d’Economia Social i Solidària a Vilafranca i Vilanova; conferències com la de l’economista Arcadi Oliveras, que tindrà lloc a Vilafranca; xerrades sobre la transformació del model econòmic o sobre cooperatives d’habitatge; una taula rodona al voltant de la comunicació, feminismes i cooperativisme; projeccions de documentals; la presentació del llibre Ciutats cooperatives, d’Ivan Miró, de la Ciutat Invisible; representació d’una obra de teatre a Sant Pere de Ribes; un taller dins l’Eco Fira Sant Cugat, etc.

Per començar a escalfar motors, abans de l’inici de la Quinzena a Santa Margarida i els Monjos es presentarà la Diagnosi de l’ESS a l’Alt Penedès, una radiografia que servirà per quantificar i localitzar les diferents iniciatives d’Economia Social i Solidària existeixen a la comarca i en l’elaboració de la qual hi ha col·laborat Coopsetània. A més, durant aquesta primera Quinzena tindrà lloc la Tercera Taula Territorial de l’ESS a l’Alt Penedès i Garraf i es presentarà també el Catàleg de Bones Pràctiques de l’ESS a les dues comarques, dues iniciatives desenvolupades també per l’Ateneu.

Totes les activitats estaran obertes al públic general i en moltes hi col·laboraran diversos ajuntaments del territori, així com diferents entitats, fundacions i cooperatives. “Hem intentat convidar entitats o persones que són referents en Economia Social i Solidària”, explica Rafecas. I és que, a banda de divulgar l’Economia Social i Solidària i difondre les diferents modalitats que abraça, la Quinzena també servirà per apropar Coopsetània a tots els ciutadans de l’Alt Penedès i Garraf i, a la vegada, reforçar els vincles entre els diversos actors de l’ESS de les dues comarques. “Volem donar visibilitat a l’ESS, fer reflexionar la societat que hi ha una altra manera de fer economia molt més respectuosa amb les persones i amb el medi ambient i també volem que la Quinzena serveixi per donar a conèixer la feina que dia a dia fem des de l’Ateneu”, conclou Laura Rafecas.

42 projectes acompanyats
Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf,  va néixer a finals del 2017 i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’han impulsat quatre cooperatives del territori: Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura.

L’Ateneu Cooperatiu té per objectiu donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

Des de principis d’any i fins avui ha acompanyat 42 projectes de l’ESS, ha impulsat 10 accions formatives i ha atès 600 persones. Tal com ha recordat Juli Silvestre, gerent del grup Entrem-hi, “l’Economia Social i Solidària ocupa a més de 40.000 persones a tot Catalunya, a l’Alt Penedès genera 1.000 llocs de treball. Només el PIB que va generar l’ESS a Catalunya l’any passat és superior al PIB total de l’Alt Penedès i el Garraf plegats. Estem davant una economia potent i que està present en tots els àmbits” conclou. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!