Fires i festes

Fira Mediambiental ECO SANT CUGAT 2018

Sant Cugat Sesgarrigues | Diferents indrets | 28-09-2018 fins 30-09-2018

Fira Mediambiental ECO SANT CUGAT 2018

Els actes previs es van iniciar amb una bicicletada popular emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (el passat dissabte 22) però el gruix d’actes es concentren els dies 28, 29 i 30 de setembre. Aquesta edició destaca la xerrada de l’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez, el divendres 28, i la 4a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès, el dissabte 29.

El diumenge 30 és el dia gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi.

També es programen xerrades, conferencies, tallers per a grans i petits (inflable i carrusel ecològic gratuït), un mercat d’intercanvi, una caminada matinal, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb moltes activitats, una trobada de plaques de cava i una xerrada de Joan Herrera.

Destacats de l’edició 2018:

Xerrada de Gaspar Hernandez: l’escriptor i periodista, director del programa "L'ofici de viure" a TV3 i Catalunya Ràdio, ens parlarà de com viure en plenitud gestionant bé les emocions i pensaments. També ens parlarà de la plataforma País Conscient i del Pla Nacional de Valors.

Quarta mostra audiovisual de medi ambient del Penedès: aquest any la mostra es farà a l’auditori del Centre Cívic, l’entrada és gratuïta i es projectaran els títols “Garlandes a Santa Fe del Penedès”, “Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del Río”, “La batalla de las cacerolas”, Guardiana de los ríos”, “Fauna salvatge a Sant Cugat Sesgarrigues” i el llargmetratge “A Plastic Ocean”.

Espai Salut: 5a edició d’aquest espai que consta de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat... com són teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques, i de creixement personal.

Conferència de Joan Herrera: el nou director general de l'Institut de Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ens parlarà de les noves possibilitats d’autoconsum en el marc normatiu a la conferència “L’energia i autoconsum, vector de canvi”.

Taller Pati en transformació, natural i educatiu: Projecte de pati on l'aprenentatge sigui el protagonista, jornada per a la transformació del pati de l’escola obert a tota la comunitat educativa.

Tallers per a tota la família: durant el diumenge 30 s’han programat diverses activitats – totes gratuïtes – per un públic infantil i familiar. Inclou l’atracció Ecocavallets, un inflable i diversos taller d’aprenentatge i manualitats. Tots les activitats es desenvoluparan al complex escolar i esportiu del municipi.

Tothom qui vulgui més informació la pot trobar al web de la fira: www.ecosantcugat.cat

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!