Agenda del Penedès

Fires i festes

XIII Setmana de la Gent Gran del Vendrell

El Vendrell | Diferents indrets | 22-10-2018 fins 28-10-2018

XIII  Setmana de la Gent Gran del Vendrell

Cal recordar que, per a alguns dels actes, cal realitzar inscripció prèvia. El termini s’inicia el proper dilluns 8 d’octubre.

 

Les activitats començaran el dilluns 22 d’octubre amb una caminada popular a la zona recreativa del Tomoví, amb esmorzar inclòs. La sortida serà des de la Rambla, a les 9 h. En aquest espai tots els participants gaudiran d’un dinar de germanor, amb una fideuà realitzada “in situ” i, tot seguit, la jornada s’amenitzarà amb música en directe i ball. El preu del dinar és de 10€. Les inscripcions es poden realitzar a totes les associacions de gent gran i a l’àrea de Serveis Socials.

 

Una altra de les propostes serà unes “Xerrades de Protecció Civil” a càrrec del servei tècnic de l’Ajuntament. Aquestes xerrades es realitzaran el 23 d’octubre a l’Associació de Gent Gran “El Tancat”, el 24 d’octubre a l’Associació de Jubilats del Barris Marítims (Coma-ruga) i el 26 d’octubre a l’Associació de Gent Gran del Vendrell (Tívoli). L’horari és d’11 a 12 i  les inscripcions són gratuïtes.

 

El dimarts 23 d’octubre es realitzarà un Taller de Teràpia del riure, a les 17.30 hores, al Centre Cívic l’Estació. La activitat també és gratuïta.

 

Un any més, el programa compta també amb una vessant teatral. Enguany aquesta arribarà el dimecres 24 d’octubre, a les 18 h, al Teatre Àngel Guimerà, amb la actuació del “Grupo Variedades Tívoli” i la col·laboració especial de “Mario de la Vega i Lorena Blanco”. Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden adquirir a totes les Associacions de Gent Gran i a l’àrea de Serveis Socials.

 

Aquest any també s’organitza un concurs fotogràfic adreçat a totes les persones majors de 65 anys empadronades al Vendrell. Les inscripcions es poden realitzar a l’àrea de Serveis Socials del 9 al 19 d’octubre. Les bases del concurs es poden consultar a l’àrea de Serveis Social o la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, dins de l’apartat de Gent Gran. Totes les fotografies seran exposades al Centre Cívic l’Estació a partir del 25 d’octubre i aquest mateix dia, a partir de les 11 del matí, es premiaren les tres millors fotografies amb vals per a material fotogràfic.

 

Com a novetat dins de la Setmana de la Gent Gran, aquest any s’inicia la I Mostra de Cuina de la Nostra Gent Gran, en la què també poden participar totes les persones de més de 65 anys empadronades al Vendrell. Per concursar s’ha d’elaborar un plat amb algun ingredient culinari de la tardor.  Les inscripcions s’han de realitzar al SAC del Vendrell o SAC de Coma-ruga del 9 fins al 19 d’octubre. Les bases del concurs es poden consultar a l’àrea de Serveis Socials o bé a la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, a l’apartat de Gent Gran. El plats, ja cuinats,  s’han de dur el dia 27 d’octubre a l’Esplai del Tívoli i el jurat decidirà els tres millor plats. El primer premi consisteix en un val d’un dinar per a dues persones, el segon premi, en un pastís i el tercer premi, en una coca enramada.

 

La vessant solidària de la Setmana de la Gent Gran es vehicularà aquest any amb els “Bingos Solidaris” que es faran a les diferents Associacions de Gent Gran del Vendrell. El 25 d’octubre es realitzarà a l’Associació del Barris Marítim (Coma-ruga), el 27 d’octubre a l’Associació de Gent gran “El Tancat” i el 28 d’octubre a l’Associació de Gent gran del Vendrell (Tívoli). Per participar, es demana que les persones que hi vulguin assistir portin un quilo o un litre d’aliments que aniran destinats al Centre de Distribució d’Aliments de Càritas del Vendrell. Principalment, els aliments que es necessiten són oli i sucre.

Enguany, els balls de tarda s’inicien  el dia 26 d’octubre a l’Associació de Gent Gran “El Tancat” i es continua el dia 27 d’octubre a l’Associació de Jubilats dels Barris Marítim (Coma-ruga) i a l’Associació de Gent Gran del Vendrell (Tívoli).

Per últim, la Setmana clourà amb el dinar de celebració de les Noces d’Or el diumenge 25 d’octubre, a les 14 h, al restaurant Xaloquell de Sant Salvador. Aquest va adreçat a les parelles inscrites i que compleixin els 50 anys de casats durant el 2015. Les inscripcions per al dinar es poden fer fins al 9 d’octubre, al SAC de la plaça Vella i al SAC de Coma-ruga.

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell està organitzada per l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb les quatre associacions de gent gran del municipi (l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims i l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell).

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!