Fires i festes

Fira de Santa Teresa del Vendrell

El Vendrell | Diferents indrets 11-10-2018 fins 14-10-2018 | Diferents horaris

En aquesta edició es consoliden sectors que s’havien posat en marxa en edicions anteriors: la Fira d’abans, el carrer de l’art, l’automoció, la multisectorial, el Firatast i la Handmade. Com a actes paral·lels, el programa d’actes incorporarà de nou la diada castellera, la cercavila dels grups de cultura popular, actuacions musicals, tallers infantils i familiars, atraccions, escenificacions teatrals, el concurs nacional de colles sardanistes i l’automoció, a la zona del Pèlag.

Fira de Santa Teresa del Vendrell

PROGRAMA D'ACTES

 

La Fira comptarà amb 73 estands a la Rambla, 10 concessionàries a la zona del Pèlag i 18 talleristes a l’espai Handmade, a la plaça Nova. En aquest espai, durant els dies de fira hi haurà 2 bloggers expertes en bricolatge: @mamicrafter i @Steffidoin, que realitzaran tallers-demostracions patrocinats per les ferreteries Optimus. La carpa Handmade té enguany un augment significatiu de les disciplines i una programació de 40 tallers. També incorporarà un espai de creativitat on els nens i nenes podran pintar murals diferents cada dia gràcies al patrocini d’MTM i Carlin.

 

Pel què fa a les novetats del programa d’actes, en destaca la primera edició de la primera Mostra de Bestiari de Foc del Vendrell, Firafoc, que se centrarà el divendres 12 d’octubre, a partir de les 5 de la tarda, a l’Avinguda Jaume Carner, davant del Centre cívic L’Estació. Consistirà en una plantada de bèsties, seguida de batucades i enceses de lluïment, ja cap al capvespre. Marc Rodero va explicar que amb aquest acte els grups de foc veuen complert l’objectiu de ser més visibles a la Fira de Santa Teresa, al nivell que ho estan els grups de cultura popular.

 

També a l’Avinguda Jaume Carner tindrà lloc una altra de les novetats de la Fira d’enguany, que arriba amb la recuperació del concert de nit. Enguany, el grup La Desbandada presentarà el seu nou disc “Acabamos de empezar”, el dissabte 13 d’octubre, a partir de les 12 de la matinada.  Amb motiu d’aquest concert i del Firafoc, l’Avinguda Jaume Carner estarà tallada al trànsit la tarda dels dies 12 i 13 d’octubre.

 

Altres novetats d’enguany són l’exhibició de gossos de cerca, el diumenge 14, a partir de les 6 de la tarda, al capdavall de la Rambla, o la presència de la DO Penedès al Firatast, presentant vins i clàssics del Penedès dels què se’n podrà fer degustacions amb copa de vidre.

 

En l’àmbit més estrictament empresarial, el dijous 11 d’octubre, a partir de les 10 del matí, al Museu Deu es durà a terme la Jornada “La franquícia com a oportunitat de negoci”.  Organitzada per L’EINA Espai Empresarial, amb la col·laboració de General de Franquicias, l’Associació de Comerciants del Vendrell (CIT) el Pla de Barris i el Banc de Sabadell, l’objectiu que es persegueix és doble: donar informació sobre les franquícies i crear un espai de trobada entre emprenedors, empresaris, marques franquiciadores interessades a instal·lar-se al Vendrell i propietaris de locals disponibles i immobiliàries, per estimular la creació de nous negocis.

 

Al final de la jornada es farà una presentació de l’enquesta “Perfils i necessitats del comerç del Vendrell”, realitzada durant el passat mes de juny als comerciants de la zona centre i dels barris del Tancat i de França.

 

D’altra banda, i escalfant motors per a la Fira, el CIT organitza la primera desfilada del comerç vendrellenc. Serà el dissabte 6 d'octubre a la plaça Nova, a partir de les 21h.  Una quinzena de comerços del municipi hi mostraran els nous productes de la temporada de tardor i hivern. A més, durant els dies de Fira també organitza una gimcana per als més joves i el sorteig de diversos vals de compra.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Ensenyament

  L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

  Jordi Larregola

  Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la