Exposicions

Cementiris del Penedès

Vilafranca del Penedès | 23-11-2018

Cementiris del Penedès

L’any 1981 Josep M. Parera Romagosa inicià un propòsit ambiciós: pintar els cementiris del Penedès. Amb els recursos materials més primaris -llapis i paper-, en va arribar a dibuixar vint-i-set dels quals en va acabar materialitzant a l’oli i l’aquarel·la sis. Cementiris típics de poble penedesenc, de mur blanc i xiprer. Tenia el projecte d’enllestir-los tots i acabar exposant-los a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès. Artista vilafranquí molt lligat al seu entorn, va destacar en el camp de la pintura amb exposicions en sales com Palma XII, FirArt de Vilafranca, i en diverses galeries a Barcelona, Madrid i també de fora de l’estat espanyol. El novembre de 2018 serà el 25è aniversari de la seva mort i és per això que se n’ha reprès l’exposició comptant amb la col·laboració de diversos artistes penedesencs que han donat el seu punt de vista sobre aquests cementiris, cadascú des del seu àmbit. Els artistes han rebut l’original d’un cementiri i n’han materialitzat la pròpia idea. S’ha cercat que sorgís un diàleg entre l’artista i el territori on, a més, hi juguessin un paper temàtiques com la mort, la memòria, l’absència, la pertinença o el pas del temps.

Totes aquestes obres es podran visitar a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del 23 de novembre al 30 de desembre del 2018. Per acabar, i amb la finalitat que l’experiència perduri en el temps, es publicarà el llibre “Cementiris del Penedès” amb el recull de totes les obres de l’exposició; una peça on quedarà reflectit tot el procés.

Més d’una vintena d’artistes s’han avingut a participar en aquest projecte.

FÈLIX PLANTALECH

RICARD PARERA

JORDI LLAVINA

JOSEP M. ESQUIROL

ANNA GUAL

PERE LLUÍS VIA

JOSEP MASSANA

COLOMER PAGÈS

JORDI CABESTANY

ROGER MARTÍNEZ

ÒLGA ÁLVAREZ

ROSER BLANCH

RAIMON BENACH

CLARA COLS

ÀLEX CASSANYES

AUGUST ROSSELL

LLUÍS MASACHS

SÍLVIA AMIGÓ

LEO TEJEDOR

CARLES SANZ

JOAN SOLANA

MARC SADURNÍ

FOIX CERVERA

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!