Agenda del Penedès

Altres

Dia Internacional de la No Violència contra les Dones a Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 13-11-2018 fins 25-11-2018

Dia Internacional de la No Violència contra les Dones a Vilanova

En commemoració del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones es presenten diverses propostes. Aquest dimarts 13, s'inicia amb la projecció de la pel·lícula "Yo, Tonya"; basada en fets reals, sobre una patinadora artística que va patir maltractaments físics i psicològics en el seu entorn; seguint el 22 de novembre amb la xerrada "En l'amor s'hi val tot? Parlem al voltant de les violències masclistes", a càrrec de la psicòloga psicoanalista Rosa Lahoz i de la Xesca Fort, cantant, compositora, vocal coach i creadora del projecte "Música contra la Violència".
Els actes continuen divendres 23 amb la jornada formativa proposada pel Grup de treball de la Comissió del protocol municipal contra la violència masclista, enguany sota el títol "La protecció i la prevenció de l'abús sexual infantil és responsabilitat de tothom", a càrrec de Pilar Polo, psicòloga responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet. A les 12 h es farà la lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de la no violència contra les dones a la plaça de la Vila, a càrrec de la mateixa Pilar Polo.
A la tarda es farà el lliurament del premi "Carta al maltractador", una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundària de la ciutat.

Diumenge 25 de novembre al matí les dones podran accedir gratuïtament a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, amb motiu del Dia Internacional de la no violència contra les dones.
I a partir de les 18 h, el Casal de Dones convoca a la manifestació, lectura de manifest i activitats al voltant d'aquest Dia Internacional, des de la plaça de les Neus fins a la Plaça de la Vila.
Dimecres 28 continuen les activitats amb el cicle "Chill out de mites i art", amb "Venus". Envoltades de catifes i coixins, es crearà una atmosfera perfecta per narrar històries i descobrir símbols ocults en les obres d'art al Museu Víctor Balaguer.
I dijous 29, a la Biblioteca del Museu Balaguer, es farà la presentació del llibre "Ser mujer negra en España", de la vilanovina Desirée Bela-Lobedde, amb la col·laboració de Marta Rius, periodista i activista ecofeminista, membre de Bullanga Feminista i La Radical.

Però les propostes de Convivència i Equitat per a aquesta la tardor no acaben aquí. Divendres 16 de novembre es farà una formació per a entitats: "Maletes Violetes", espai de cures per a la conciliació de la vida social, familiar i la coresponsabilitat.

Podeu consultar el programa sencer d'activitats aquí

A banda del programa de tardor, des de l'Ajuntament s'ofereixen serveis i activitats permanents, com el Taller Dona Identitat i Diversitat (DID), un espai de trobada i de creixement personal per cultivar les relacions entre dones de la ciutat de diferents orígens i edats, i crear vincles oblidant els prejudicis; o el grup de joves LGTBIQ & allys, trobades quinzenals adreçades a persones del col·lectiu amb la presència de persones expertes en diversitat sexual i de gènere.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!