Cursos, tallers

Taller de Memòria Oral Sobre tocs de campana a la Vegueria Penedès

Torrelavit | Sala d’actes del Casal de Cultura | 17-11-2018

Taller de Memòria Oral Sobre tocs de campana a la Vegueria Penedès

L’objectiu del Taller de Memòria Oral

L’objectiu és conèixer la situació en que es troba a la Vegueria Penedès aquest patrimoni cultural immaterial, ja que els tocs de campana han estat un important mitjà de comunicació i transmissió de sentiments dels pobles, com el dol, la festa, el perill, la pregària, etc. 

Programa:

El taller s’iniciarà amb una xerrada de Jesús Martínez, membre del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona, dels Campaners de Santa Maria de Montblanc i educador de Còdol Educació. A continuació es farà una taula rodona amb la participació de campaners de l’Arboç, Vilafranca del Penedès, Cubelles i Sant Pere de Ribes que explicaran la seva experiència, la transmissió dels seus coneixements, les singularitats dels tocs, etc. Finalment es convidarà a intervenir a persones del públic a explicar els seus records sobre els tocs de campanes.

Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès

Els resultats d’aquest taller serviran per a complementar la recerca que està fent l’antropòloga Maite Hernández des de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. https://immaterialpenedes.cat/

Més informació al correu electrònic: iep@iepenedesencs.org o al telèfon 669882959.

Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs amb conveni amb l’Ajuntament de Torrelavit.

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, l’Institut Ramon Muntaner i Obra Social La Caixa.

L'Institut d'Estudis Penedesencs, com antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya, participa en aquest programa de Tallers de Memòria Oral, que ja arriba a l’onzena edició.

Lloc i adreça de l'acte

  • Torrelavit
  • Sala d’actes del Casal de Cultura
  • carrer del Molí, 29 bis
  • 18 hores

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!