Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Parlar d’educació

Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Cardona Torrandell | 21-11-2018

Parlar d’educació

Joan Manuel del Pozo (1948) és professor de Filosofia de la Universitat de Girona director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària. Entre altres publicacions, ha traduït al català, per a la Fundació Bernat Metge, tres tractats filosòfics de Ciceró, La naturalesa dels déus, La república iLes paradoxes dels estoics. Ha traduït també del llatí original l'obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països entorn de temes d'educació, filosofia, ètica i política. Ha estat diputat al Congrés i al Parlament, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i Conseller d’Educació en el final del mandat de Pasqual Maragall al front de la Generalitat

Com a Conseller va posar les bases ideològiques de la Llei d’Educació de Catalunya fruit de la seva experiència de molts anys pensant en la matèria educativa.

Joan Manuel del Pozo és autor del llibre Educacionari que el va escriure “com a objectiu de cor i ment -cordialment- estimular professionals docents, famílies i agents socials diversos vers el compromís per una actuació educativa amb més clarividència i amb més confiança”.

En temps que hi ha una certa mercantilització de l’educació a on només sembla que comptin els resultats. Que són importants però no exclusius, cal valorar el saber, el saber estar, la transmissió de valors, de cultura, d’instruccions davant els reptes vitals, de la tutela  personal, de les dependències, en definitiva un llibre que ens acosta i molt a entendre l’educació com un aspectes clau en la configuració de la persona i en la construcció i cohesió de la societat.

Valdrà la pena escoltar que ens diu Del Pozo per la seva claredat en fer propostes sobre l’educació.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  • Organitza: Escola Llebetx

T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!