Agenda del Penedès

Altres

Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell

El Vendrell | Diferents indrets | 23-11-2018 fins 30-11-2018

Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell

Rafel Gosálvez, regidor de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, ha explicat que, al Vendrell, l’acte institucional tindrà lloc el divendres 23 de novembre, a les 19:30 h, al Centre cívic L’Estació, amb una encesa d’espelmes i la lectura del manifest. Aquest, per segon any consecutiu, està centrat en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El contingut d'aquest manifest, redactat aquest any per la periodista Ariadna Oltra, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. El manifest serà llegit per Rebeca Morán López, agent del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d’Esquadra.

A continuació, el mateix 23 de novembre, al Centre cívic L’Estació, s’oferirà un muntatge visual de Teatre Espai sota el títol: Culpable de què...?, interpretat per tres actrius on comparteixen diversos relats, narrats en primera persona, a través dels quals exposen les seves vivències i els diferents estadis emocionals pels que passen els personatges.

D’altra banda, els dies 26 i 27 de novembre i els dies 3 i 4 de desembre, a les 19h, al Centre cívic L’Estació acollirà diversos tallers sota el títol global de “Batecs”. Aquesta és una proposta per a aprendre a gestionar les emocions que ens generen moltes situacions quotidianes en l'entorn de la família, de la parella o el laboral i que vol posar en valor la importància de les habilitats socials i parentals a partir de l'autoconeixença i de la reflexió. La proposta consta de quatre tallers: el dilluns 26 de novembre:"M'estimo", per treballar l'autoestima, l'apoderament i el lideratge; el dimarts 27 de novembre: "T'estimo", per treballar les relacions de parella o familiars a través de Teatre Forum i Teatre Social; dilluns 3 de desembre: "Ens estimem", per treballar els vincles afectius dins el marc familiar a través de jocs en família i el dimarts 4 de desembre, "Estimar?" per treballar les diferents cares de l'amor i del desamor i aprendre a detectar conductes masclistes, desigualtat de gènere i violència contra la dona.  Aquests tallers estan adreçats a joves, adults i persones grans. Aniran a càrrec de Teatre Espai i s’impartiran de les 19h a les 20.30h. Tots ells són gratuïts, però cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic dones@elvendrell.net o al telèfon 977663289.

Els actes al voltant del 25N també inclouran dues xerrades. El 28 de novembre, a les 19h, es farà la xerrada “Violència masclista, com comença tot”, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès. S’hi analitzaran les causes d'aquesta problemàtica i els elements que impedeixen sovint detectar-la i s’hi donaran recursos i informació per afrontar preventivament situacions d'aquest risc, a més d’exposar-s’hi diverses conductes per poder anticipar-se a les situacions de violència masclista.

El 30 de novembre, a les 19h, la psicòloga Patrícia Maguet oferirà la xerrada “Sobreviure a la parella”, a les 19h, al Centre cívic l’Estació, en la qual es parlarà del que fa que funcioni una relació de parella i què serveix també per entendre què és una relació sana i què no ho és.

El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat ha explicat també en la roda de premsa de presentació dels actes algunes dades destacades sobre l’atenció a les dones que s’ofereix des de l’Ajuntament del Vendrell. En concret, aquest any 2018, i fins a finals d’octubre, entre els Serveis Socials i el SIAD (el Servei d'Informació i Atenció a les Dones) s’han atès un total de 69 dones. Pel què fa al nombre d’atencions realitzades, 49 han estat atencions dels serveis psicològics i 28 pels serveis jurídics.

Pel què fa als casos de maltractament, ja sigui econòmic, físic o psicològic,  aquest any s’han atès (fins al mes d’octubre) un total de 49 dones, una xifra similar als anys anteriors.  Majoritàriament, les dones ateses als Serveis Socials i el SIAD tenien edats compreses entre els 30 i els 60 anys.  En aquest sentit, des de l’Ajuntament del Vendrell s’ha observat com el col·lectiu de dones grans i el de noies joves són els què menys acudeixen als serveis d’atenció a la dona. Per aquest motiu, i durant tot l’any, i gràcies al treball transversal de diverses regidories, Policia i Mossos d’Esquadra, es fan diverses xerrades i sessions informatives sobre violència de gènere als instituts de secundària, a més d’oferir assessorament des del Punt Jove de Salut.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!