Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Tu, calla! es presenta al nou local del Casal de Dones de Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Casal de Dones de Vilanova Ca La Tomasa | 10-12-2018

Tu, calla! es presenta al nou local del Casal de Dones de Vilanova

El proper dilluns, 10 de desembre, el nou local del Casal de Dones de Vilanova Ca La Tomasa (situat al c/ Bonaire, 1) acollirà la presentació del llibre Tu, calla! (Raig Verd Editorial, 2018) a les 19h. L’activitat, organitzada per Bullanga feminista, servirà com a preàmbul a les activitats d’estrena del nou espai que s’inaugurarà oficialment el 2019.

L’assaig, escrit per Laura Huerga i Blanca Busquets, neix de la preocupació personal de les autores pel creixement de les sancions i penes relacionades amb els drets a la llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació. L’obra exposa i denuncia el marc legal que empara la censura a l’Estat espanyol, agreujat per l’aprovació de la llei mordassa i l’enduriment del Codi Penal el 2015.

Les reformes legals, a més, van acompanyades des del primer moment d’unes aplicacions i interpretacions parcials i esbiaxiades per part del poder judicial i de les forces de seguretat, en una acció coordinada per aplicar una veritable doctrina del xoc a la societat civil i per dissuadir la dissidència política. Alguns dels casos més coneguts dels últims anys ━Valtònyc, Altsasu, els presos polítics catalans, Pablo Hasél, La Insurgencia, Farinha, Strawberry, Cassandra o les portades d’El Jueves, entre molts altres━ i d’altres menys coneguts però igualment importants serviran d’exemple d’aquestes males pràctiques de l’Estat espanyol i de com la censura i la repressió poden afectar-nos de forma insospitada. Aquesta activitat repressiva ha trobat resposta, afortunadament, en la societat, i el llibre també n’és testimoni: des de l’activitat de les organitzacions que lluiten contra aquesta llei i les seves aplicacions, com el Centre Irídia, No Callarem, No Somos Delito, Amnistia Internacional, la Plataforma en Defensa de la Libertad de Información, Greenpeace…, fins a les diverses reaccions i formes d’organització contra la censura de diferents col·lectius en forma de manifest, manifestació, caixes de resistència, cançons i campanyes.

Tu, calla! és una anàlisi i una denúncia de l’actual estat de la censura i la repressió a Espanya i una reflexió sobre les fatals conseqüències d’aquestes polítiques: criminalització de la protesta i de la pobresa, desmobilització, autocensura i servitud d’informació.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!