Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del Llibre Negre a El Vendrell

El Vendrell | Casal Popular Joan Mallofré | 13-12-2018

Presentació del Llibre Negre a El Vendrell

El Llibre Negre és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans (sencers o a trossos) que intenten pouar en la memòria llibertària independentista, d’expressió catalana i altres, àmplia i diversa, en l’anarquisme no estatista, ni espanyolista i francès, ni andorrà ni italià. Encara que sembli estrany, en una nació perseguida i anorreada per diversos estats en el seu dret bàsic d’existència, cultural i lingüística, les lluites llibertàries molt sovint s’han empeltat o han participat plenament en les lluites per l’alliberament nacional tot i que per entendre això que acabeu de llegir cal refer el significat de moltes paraules dominades pels que manen que hem utilitzat. L’obra completa del Llibre Negre estarà formada per tres volums, dels quals actualment s’ha publicat el primer. En aquest treball, Jordi Martí ha realitzat una antologia a partir de textos coneguts, no tan coneguts i altres directament inèdits. Tots aquests documents ens podran ajudar a entendre la vinculació i el desenvolupament dels vincles entre l’anarquisme i l’alliberament nacional des del 1984 fins a l’actualitat.

El primer volum

Així doncs, el dia 13 de desembre farem a El Vendrell la presentació del primer volum d’aquesta obra, que conté més de 50 textos. Des de lletres de cançons, com Els Segadors, A les Barricades o La Campana fins a textos de Joan Maragall, Miquel Ventura, Salvat-Papasseit, etc. Passant per poemes d’Emili Guanyavents, Cels Gomis o Josep Llunas i textos programàtics de publicacions com El Chornaler, La Tramontana, Avenir o Progrés. Cada un dels textos va acompanyat d’un petit estudi sobre el personatge i el context social en el qual fou escrit. Aquesta primera entrega ens ajudarà doncs a introduir-nos en la rica tradició llibertària del nostre país que aborda, des de diferents òptiques, la qüestió de l’alliberament nacional al marge dels estats.

Lloc i adreça de l'acte

  • El Vendrell
  • Casal Popular Joan Mallofré
  • Progrés, 36
  • 19.30 h

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!