Agenda

Teatre, dansa i arts escèniques

Pessebre Vivent al nucli antic de Canyelles

Canyelles | 15-12-2018 fins 16-12-2018

El Pessebre Vivent torna a omplir els carrers del nucli antic de Canyelles aquest cap de setmana del 15 i 16 de desembre. La representació arriba enguany a la seva 12 edició i compta amb la participació de més de 200 figurants, repartits en una desena de quadres, que mostren la vida i costums de Jerusalem quan va néixer l’infant Jesús.

Tots els quadres estan ambientats i escenificats teatralment perquè els visitants puguin conèixer i gaudir de la història tradicional cristiana. El pessebre manté la mateixa estructura però en cada edició millora l’escenificació i la qualitat tècnica, especialment de la il·luminació i el so. Entre els quadres que s’escenifiquen hi ha el del Naixement, La lluita del bé i del mal, Herodes, els Pastors o el Mercat i Romans, entre d’altres.


Les representacions es fan el dissabte 15 de desembre i el diumenge 16 de desembre a partir de les sis de la tarda i fins a les nou del vespre. El punt d’inici és la placeta de la Bassa d’en Llot i el carrer Major. El recorregut segueix tot el nucli antic, per arribar fins al carrer Nou. Són uns tres quarts d’hora d’escenificació. El públic entrarà per grups cada 15 minuts aproximadament.


Les entrades costen tres euros i es poden adquirir a la Sala Multicultural els mateixos dies de la representació, a partir de les cinc de la tarda. L’entrada és gratuïta per als menors de 7 anys i també per als infants que tinguin el carnet del Club Super 3.


El Pessebre Vivent l’organitza l’Ajuntament i la Comissió del Pessebre Vivent de Canyelles i forma part de l’Associació de Pessebres Vivents de Catalunya. L’esdeveniment ha anat guanyant visitants en cada edició i s’ha convertit en una cita obligada en la programació nadalenca del municipi. L’esdeveniment ha anat millorant en cada edició la qualitat de les escenes i l’ambientació. El nucli antic i històric de Canyelles es converteix en l’escenari ideal per transformar-se en el Jerusalem de l’època i recrear el naixement de l’infant Jesús.


Després de dotze edicions, el Pessebre Vivent de Canyelles es consolida en el calendari festiu nadalenc del municipi. Un calendari molt atapeït d’activitat que va començar amb l’Encesa de llums de Nadal i que té com a esdeveniment central la Fira de Santa Llúcia. Aquest mateix divendres, 14 de desembre, però, té lloc una altra de les cites ineludibles del Nadal canyellenc, la Nit de l’Esport


La programació nadalenca seguirà amb la representació dels Pastorets, els dies 22 i 23 de desembre, a càrrec del G.A.T. (Grup de Teatre Amateur de Canyelles); la tradicional Missa del Gall (el dia 24 de desembre); una nova edició del Quinto de Nadal (el dia 26 de desembre) i la 8a Cursa Sant Silvestre (Cursa dels Nassos, prevista per al 30 de desembre. El dia 31 hi haurà Sopar i Revetlla de Cap d’Any organitzada pels Dracs de Canyelles; i el dia 5 de gener, la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte