Altres

42è Pessebre vivent parlat de Les Gunyoles

Avinyonet del Penedès | Diferents indrets | 16-12-2018 fins 13-01-2019

42è Pessebre vivent parlat de Les Gunyoles

Aquesta tradicional proposta, que enguany estrena una important reforma tècnica i l’ampliació d’alguna escena, ofereix un total de 13 quadres protagonitzats per un elenc d’actors i actrius majoritàriament arrelats a la població avinyonetenca. Les entrades, a partir de 8€ (adults) i 4€ (nens de 6 a 12 anys), es poden adquirir en taquilla o de forma anticipada, des d’avui dilluns, a  www.pessebresvivents.cat i Enoturisme Penedès (www.enoturismepenedes.cat).

Una de les manifestacions culturals més importants d’Avinyonet del Penedès es posa en marxa aquest cap de setmana a les Gunyoles. Aquesta representació té la seva arrel històrica en les vetllades de Nadal, amb els tradicionals Pastorets a la Parròquia de Sant Salvador. L’èxit d’aquesta iniciativa va permetre ampliar l’obra als carrers del poble, fins a ubicar-se definitivament, ja en format de pessebre vivent, a la Serra de les Gunyoles, on ha trobat el seu emplaçament idoni i ja supera els 40 anys de representacions.

El Pessebre Vivent Parlat involucra un important nombre de famílies del municipi, que viuen el Nadal i gaudeixen de la tradició mentre exerceixen d’actors i actrius amateurs. En total protagonitzen 9 escenes parlades, del total de 13, entre les quals no poden faltar les esperades trobades amb el caganer, la temptació del dimoni, l’anunciació dels pastors, el naixement o l’arribada dels mags d’orient.

Una de les grans novetats de la temporada 2018-2019 serà la renovació de la il·luminació de les escenes, amb la incorporació de nous focus LED, que ofereixen una superior intensitat al temps que redueixen el consum elèctric. Aquesta reforma ha estat sufragada per la organització amb la col·laboració de l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès a partir d’un conveni de col·laboració. A més, s’ha ampliat i millorat l’escena principal del Naixement de Jesús.

L’edició número 42 del Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles iniciarà, com ja és tradició, amb un tastet en plena Fira del Gall el dissabte, 15 de desembre, pels carrers del centre de Vilafranca del Penedès a partir de les 18 hores, gràcies a l’Associació Comercial Centre Vila.  L’endemà diumenge iniciaran les representacions habituals a la Serra, amb passis simultanis entre les 18 i les 19.30 hores. El programa de 2018-2019 del Pessebre es podrà gaudir els dies 16, 23, 25, 26 i 30 de desembre de 2018, i 1 i 13 de gener de 2019 (aquest darrer passi de la temporada serà únic, a les 18.30h).

El preu de l’entrada és de 8€ per als adults i de 4€ per als joves de 6 a 12 anys (menors de 6 gaudeixen d’accés  gratuït). Els bitllets es poden adquirir directament a taquilla, tot i que per estalviar cues es poden comprar per internet a www.pessebresvivents.cat o a www.enoturismepenedes.cat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!