Cinema i vídeo

La situació de les persones migrades i refugiades

Vilafranca del Penedès | 12-01-2019 | 19h

Projecció del documental Refugeless (Sense refugi) al Casal Popular de Vilafranca, que recull les experiències de diverses persones refugiades i emigrades a Europa provinents de Síria, Afganistan, Iraq o Iran, entre altres.

La situació de les persones migrades i refugiades

Aquest retrata la crisi humanitària de les migracions forçades a Europa com a conseqüència dels conflictes bèl·lics oberts a països com Iran, Iraq, Afganistan o Síria. Refugeless dóna veu a una sèrie de refugiades que es troben a països europeus com Alemanya, Suècia, Sèrbia o Hongria, entre d'altres. A continuació, Clara Calvet i Alba Anjana Ràfols, dues voluntàries a Atenes, faran una ponència per relatar la seva experiència i punts de vista sobre una situació que coneixen de primera mà. Les dues ponents explicaran la situació polítco-social en què es troben aquestes persones, i també convidaran al debat i a la reflexió de les assistents. La finalitat de l'esdeveniment és informar i visibilitzar aquesta realitat tan complexa, al mateix temps que pretén donar a conèixer a on es destinaran part dels beneficis del Calendari de Bruixes 2019 que ha elaborat el col·lectiu penedesenc: una casa d’acollida de refugiades del barri d’Exharcia, a la ciutat d’Atenes.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Ensenyament

  Pam! El TDAH té una base genètica!

  Jordi Larregola

  Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més